FOTO Miliardarul Aldis trăieşte în inimile călărăşenilor. Imperiul pe care l-a construit, în colaps

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 11 luni de la dispariţia celui mai bogat afacerist din Bărăgan, durerea nu s-a şters din sufletele celor dragi. Miliardarul George Naghi a murit fulgerător pe 7 august 2011 într-un groaznic accident nautic pe braţul Borcea, are zi de zi flori proaspete la căpătâi, iar câteva candele aprinse îi luminează drumul spre eternitate.

„Familia vine aproape zilnic. Îi văd dimineaţa, în jur de ora 7.00. Soţia nu lipseşte niciodată. Interesant mi se pare faptul că vin oameni care l-au cunoscut şi care au lucrat cu el. Vin angajaţi cărora le-a dat o pâine să mănânce. Asta înseamnă să fii om...Păcat că s-a dus”, spune unul dintre îngrijitorii din cimitirul Sf. Gheorghe din Călăraşi, acolo unde îşi doarme somnul de veci fostul patron al fabricii de mezeluri Aldis. Cavoul arată impecabil, iar mai multe ghivece cu petunii decorează mormântul. Alături sunt plantate flori de sezon, iar tabloul care îl înfăţişează pe miliardar este străjuit de două vaze cu crizanteme albe şi roşii.

Averea familiei gajată

Distrusă după pierdere soţului său, Alina Naghi se reface încet-încet. Apropiaţi ai familiei spun că femeia, rănită în accidentul nautic de anul trecut, se simte bine. „ Sufleteşte nu-şi va reveni pentru că l-a iubit prea mult. Acum încearcă din răsputeri să salveze fabrica de la pierzanie. Încearcă să obţină credite, însă e greu. Aproape toată averea familiei e gajată”, a povestit un cunoscut al familiei Naghi.

Ferma miliardarului, vândută unui libanez

VEZI AICI IMAGINI CU FAMILIA NAGHI

Declinul unui imperiu

Ca să iasă din declinul declanşat când s-a prăpădit George Naghi, Alina a vândut, în februarie 2012, ferma Aldis, cel mai drag loc al miliardarului, dar şi  terenurile agricole ce aduceau un profit consistent. Ea a bătut palma cu libanezul Jihad Ibrahim al Khalil care deţine 21.000 de hectare de teren agricol în judeţele Călăraşi, Giurgiu şi Constanţa. Cele 3 milioane de euro obţinute în urma tranzacţiei nu au ajutat însă la ieşirea din impas. Din contră.

Magazine închise, întârzieri salariale

Necazurile s-au ţinut lanţ în continuare. De la întârzierile salariale, s-a ajuns în martie 2012 la închiderea câtorva magazine Aldis din ţară.  Vânzările au scăzut considerabil, iar conducerea companiei a decis să renunte la câteva puncte de desfacere a cărnii şi a preparatelor. La Lehliu, Olteniţa şi Râmnicu Vâlcea s-a pus lacătul la uşă. „Cred că în final se va trage definitiv cortina. George Naghi era sufletul a tot ce s-a ridicat în aceşti ultimi 20 de ani. Cum el s-a dus, sigur că totul merge anapoda. Numele şi onoarea lui erau în joc la orice afacere. El prezenta bonitate”, spune o angajată.

Tragedia din 7 august 2011

George Naghi a murit pe data de 7 august, la vârsta de 59 de ani, într-un accident nautic produs pe braţul Borcea în zona dinspre Portul Călăraşi către zona Chiciu. El se afla în barcă, la o plimbare, cu soţia, Alina(53 de ani), care a suferit mai multe traumatisme. Firma Aldis pe care a fondat-o în 1991 reprezintă o investitie de circa 70 de milioane de euro, cu o capacitate de aproximativ 150 de tone de produse pe zi. Aldis Calarasi este al treilea mare jucător de pe piaţa procesatorilor de carne din România, cu afaceri de 97,6 milioane euro în 2010. Familia Naghi figurează în topul Forbes cu o avere de 28 milioane de euro.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite