ANI l-a declarat incompatibil. Florian Belu, şi consilier local la Primăria Unirea, şi patron

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenția Națională de Integritate(ANI) a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către patru aleși locali din ţară. Printre aceştia se regăseşte şi Florian Belu, consilier local în comuna Unirea, din judeţul Călăraşi.

Agenţia a descoperit că Belu s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, pe perioada exercitării mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Unirea, judeţul Călăraşi, S.C. Mery Clau S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia aceasta deţine calitatea de asociat unic şi administrator) a încheiat 3 contracte de prestări servicii în cuantum total de 23.310 lei cu Primăria. “Astfel au fost încălcate dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”, a anunţat ANI.

Încălcări ale legii

La data de 18 iunie 2008 a fost validat mandatul lui Florian Belu de Consilier local în cadrul Consiliului Local Unirea. Începând cu data 1 august 2003 și până în prezent, acesta deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator la  firma menţionată. Astfel, susţine ANI, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților. Potrivit prevederilor art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 ”consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite