Codul galben de caniculă dă fiori. Poliţia Rutieră şi echipajele SMURD, în misiune pe A2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii sfătuiţi să reducă viteza
Şoferii sfătuiţi să reducă viteza

Ca să poată interveni la timp, dacă situaţia o impune, Poliţia Rutieră, echipaje SMURD şi ale Ambulanţei se vor afla în puncte fixe pe Autostrada Soarelui, pe toată perioada codului galben de caniculă. Astfel, în perioada 20 - 22 iunie, pe A2, la km 20 și 140 se vor afla echipe care vor corda primul ajutor de urgenţă cauzat de efectele caniculei sau producerii de accidente rutiere.

Totodată, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto:

-Planificați pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10 – 18.

-Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menționat.

-Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceștia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui.

-În cazul în care autovehiculul a fost staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniți instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul.

-În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.

-Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire și uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.


Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite