Călăraşi: 25 de locuri la fără taxă în tot judeţul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Călăraşi, singura facultate de stat acreditată este Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală.  Aceasta, are în acest an 25 de locuri, cu finanţare de la bugetul statului.

Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, are disponibile  25 locuri cu finanţare de la buget şi 150 locuri în regim de finanţare cu taxă. Domeniul de studiu este „Inginerie şi Management în Agricultură“, cu specializarea „Inginerie Economică în Agricultură“.

Mai mulţi bani

Anul acesta, datorită faptului că facultatea a fost acreditată, s-a impus, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, mărirea taxei de studii cu 450 de lei, ajungând la 1.950 de lei. „După ce am obţinut acreditarea, am fost obligaţi, de către minister, să mărim taxa pe anul de studii la 1.950 de lei. Efectiv, costurile unui student sunt de 4.900 de lei pe an de studiu, diferenţa, până la această sumă, fiind suportată de către facultate “, a declarat Daniela Creţu, directoarea Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Şanse reale


Studenţii au şansa să urmeze facultatea aproape de casă, având condiţii comparabile cu cele de la facultăţile din Capitală. „Ne dorim ca studenţii noştri să aibă condiţii optime de studiu pentru a obţine performanţe bune. Au la dispoziţie o serie de facilităţi. Este vorba despre burse de studiu şi burse sociale; în funcţie de medie, vor fi ocupate cele 25 de locuri de la buget în fiecare an; stagii de pregătire în Uniunea Europeană şi SUA, efecuarea şcolii de şoferi  gratuit şi obţinerea permisului auto categoria B, parcurgerea modulului psiho-pedagogic care oferă posibilitatea absolvenţilor de a se încadra în sistemul de învăţămînt“, a declarat directoarea Facultăţii, Daniela Creţu.

Studenţi mulţumiţi


„ E o facultate care îţi oferă multe oportunităţi, care te pregăteşte, atât pentru o meserie, cea de inginer, cât şi pentru viaţă. Initiativa Danielei Creţu şi a celorlalţi colegi care au ajutat la înfiinţarea acestei facultăţi aici în Călăraşi este una care merită toate laudele şi tot respectul celor care au petrecut 4 ani aici ca studenţi. Deja au absolvit 2 promoţii  la Călăraşi şi acest lucru este foarte bun. Să faci o facultate la zi, aproape de casa este chiar o şansă, o şansă pe care am avut-o şi eu şi de care am profitat la maxim“, a spus Violeta Tănase, absolventă a Facultăţii de Management..

De luni încep înscrierile


Începând cu săptămâna viitoare, în perioada 12-22 iulie 2010, vor avea loc înscrierile la Facultatea de Management şi Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Admiterea se face pe bază de interviu şi media obţinută la examenul de bacalaureat.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite