Călăraşi: Cartierele Ceremag şi Măgureni scapă de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Răsăritului nu are canalizare
Strada Răsăritului nu are canalizare

Consilierii au aprobat realizarea studiilor de fezabilitate pentru canalizare. Oamenii aşteaptă de zeci de ani ca această situaţie să se rezolve şi să nu-i mai ia apa de câte ori plouă. Primăria va investi în aceste lucrări peste 10 milioane de lei.

Consilierii au aprobat realizarea documentaţiei tehnico-economice faza studiu de fezabilitate pentru reţelele de canalizare menajeră şi pluvială pentru toate străzile din zona Bobâlna şi I.L. Caragiale, dar şi reteaua pentru cartierele Măgureni şi Ceremag. „Vrem să terminăm toate străzile care se termină în Bobâlna şi IL Caragiale, deoarece am făcut licitaţia pentru asfaltarea străzii IL Caragiale, pentru a putea da drumul la traficul pe Varianta Nord“, ne-a spus viceprimarul Picu Şişman. Valoarea totală a lucrărilor estimată în proiectele de hotărâre care au fost aprobate de consilierii locali ajunge la 10.641.143 cu TVA.

Doar promisiuni…

Oamenii aşteaptă cu nerăbdare ca străzile să fie racordate la canalizarea pluvială şi menajeră. Aceştia spun că înaintea alegerilor toţi au promis că le rezolvă problema canalizării, dar nimeni nu s-au ţinut de cuvânt. „De câte ori am fost în audienţă la primarul Dragu ne-a spus că nu există canalizare pe strada IL Caragiale şi practic, nu aveam unde să ne «înţepăm» cu ţeava de scurgere. Am înţeles de fiecare dată, că nu sunt bani. Ni s-a spus să mai aşteptăm, dar cât? Acum pentru că este cald ar trebui să înceapă lucrările, nu la toamnă. Cât mai amână?“, spune Nicu Nicolae (62 de ani), colonel în rezervă. Oamenii de pe strada Răsăritului spun că atunci când plouă apa le intră în curţi, iar strada se transformă într-o baltă numai bună de dat la peşte. 

Citiţi mai multe mănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite