VIDEO A început concursul pentru directori de şcoli. Candidaţii, nemulţumiţi de numărul întrebărilor privind competenţele manageriale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima probă, cea scrisă, a concursului pentru ocuparea posturilor de directori, directori adjuncţi la licee, şcoli generale şi grădiniţe, a avut loc în dimineaţa zilei de miercuri. Candidaţii au fost nevoiţi să rezolve, în cel mult două ore, un test grilă elaborat de Ministerul Educaţiei.

În judeţul Buzău, testarea a avut loc la Şcoala „Ion Creangă” din municipiul Buzău. Testul a vizat evaluarea aptitudinilor cognitive şi a competenţelor manageriale ale candidaţilor.

Testul grilă nu le-a pus probleme celor mai mulţi dintre candiaţi, însă ei sunt nemulţumiţi că numărul întrebărilor privind evaluarea competenţelor manageriale a avut o pondere de 33 la sută, şi nu de 50 la sută, aşa cum se ştia iniţial.   

În perioada următoare, candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului, respectiv un interviu în faţa comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţi a ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declaraţi "admişi" candidaţii care au realizat cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puţin 105 puncte.

Este declarat "promovat" la concurs, candidatul "admis" care a obţinut cel mai mare punctaj total.

Aproape 9.000 de cadre didactice din ţară doresc să ocupe o funcţie de conducere la o unitate de învăţământ. Zece ani au trecut de la ultimul concurs organizat de Ministerul Educaţiei, toţi directorii în funcţie fiind numiţi prin delegaţie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite