Buzău:Integrala Shakespeare:"Se simţea lipsa unei astfel de reeditări”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Integrala Shakespeare”, ediţie bilingvă (română şi engleză) de lux, care va fi oferită buzoienilor de trustul „Adevărul” la preţul de 60 de lei pe volum, a trezit interesul bibliofililor, care o consideră deja ca fiind un cadou de excepţie.

Cărţile dedicate în ultimul an marilor personalităţi ale culturii universale de  către ziarul Adevărul sunt considerate demne de o  iniţiativă culturală a secolului. Pentru devoratorul de carte din Buzău şi pentru cititorul pasionat de literatura universală, Shakespeare e un nume de referinţă şi nu poate să însemne decât “de excepţie” în opinia Angelei Stan, şef serviciu pentru relaţii cu publicul din cadrul bibliotecii Vasile Voiculescu din municipiu: “În prezent ne confruntăm cu lipsa reeditărilor marilor clasici, dar cea mai mare problemă cu care ne confruntăm este faptul că sunt foarte prost legate cărţile. De multe ori la prima vizualizare, cărţile se desfac chiar în mâna noastră şi nu a cititorului”.
Cererile privind autorii mari cum este Shakespeare sunt foarte ridicate, mai spune Angela Stan. Din aceeaşi sursă am mai aflat că sunt multe solicitări de la elevi şi studenţi care vor să citească asemenea autori : “Se simţea lipsa unei astfel de reeditări mai ales că se caută ediţii Shakespeare în diverse limbi străine”.
Angela Stan a recunoscut că nici măcar la biblotecă nu sunt pe raft ediţii de lux, ci numai cărţi foarte vechi, cu coperţi de hârtie:
“Multora li se cere la şcoală acest autor, acolo unde fac primii paşi în literatura universală dar avem şi cereri din partea altor categorii sociale. Asistăm la cel mai important moment din asimilarea unor valori ale literaturii universale şi este remarcabil tot ce s-a scos în ultima vreme în cadrul bibliotecii Adevărul”, a mai spus Angela Stan.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite