Incendiu la o societate cu profil chimic din Buzău: Muncitorii au fost evacuaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu puternic a izbucnit, luni dimineaţă, la o societate cu profil chimic din municipiul Buzău, iar muncitorii au fost evacuaţi. Potrivit comandantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, colonelul Dănuţ Nicolae, incendiul a izbucnit în jurul orei 11.00, la societatea Romcarbon din municipiul Buzău, la o secţie de tăviţe din polistiren exapandat.

La o oră după izbucnirea incendiului, flăcările se manifestau cu violenţă şi exista riscul propagării focului şi la alte secţii din incinta fabricii. Câteva zeci de muncitori de la secţia cuprinsă de flăcări dar şi de la firme din vecinătate au fost trimişi acasă.

Pompierii au sosit la intervenţie cu nouă autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, între care şi un tun cu apă. "Intervenţia este dificilă din cauza suprafeţei mari, de peste 300 de metri pătraţi, şi a fumului toxic, din cauza căruia pompierii intervin cu tuburile de oxigen pe faţă. În interiorul secţiei erau peste 40 de tone de polistiren expandat, pentru fabricarea tăviţelor", a declarat Marius Sârbescu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

În interiorul secţiei erau utilaje de câteva sute de mii de euro şi peste 40 de tone de polistiren expandat, pentru fabricarea tăviţelor. Clădirea a suferit avarii serioase, un plafon cedând din cauza temperaturii extrem de ridicate. Pompierii nu pot preciza încă valoarea pagubelor produse şi nici sursa precisă a incendiului.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite