Buzău: A fost externat al doilea miner!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău: A fost externat al doilea miner!
Buzău: A fost externat al doilea miner!

Un alt miner rănit în explozia de la Nehoiașu a fost externat astăzi. Mai rămâne internat în spital unul singur care se simte bine dar locuiește departe de spital și nu poate veni zilnic la pansat.

După ce luni a fost externat Constantin Mârzea în vârstă de 56 de ani, minerul care și-a scos colegii din subteran după explozie, astăzi a plecat acasă și cel de-al doilea miner, Stelian Coman în vârstă de 38 de ani.

Singurul care mai rămâne sub supravegherea medicilor este Ion Drăgoi, în vârstă de 44 de ani a cărui stare este foarte bună dar locuiește departe de spital și medicii preferă să îl țină internat ca să îi poată schimba zilnic pansamentul. “Astăzi a fost externat și Coman. Se simte bine și nu mai aveam de ce să îl ținem aici. L-am atenționat să nu exagereze cu efortul pentru că încă mai are nevoie de odihnă. Mai rămâne la noi la spital doar Drăgoi. Și el se simte bine dar are nevoie să fie pansat zilnic la mînă unde a fost operat și îl ținem ca să nu fie nevoit să facă zilnic naveta. Starea celor trei este bună, dar nu se pune problema să se întoarcă la muncă în următoare 30 de zile ”, ne-a declarat Sergiu Remișovchi, medic ortoped la Spitalul Nehoiu.

De cealaltă parte, starea celorlalți trei răniți internați la spitalul Floreasca este în continuare gravă, iar medicii sunt încă rezervați în ceea ce privește evoluția lor. Cei șase muncitori au fost răniți în timpul exploziei care a avut loc duminică seara la Nehoiașu, într-un tunel lung de 20 de kilometri săpat pentru a se aduce apă la hidrocentrala din zonă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite