Buzău: Se va deschide un adăpost pentru oamenii străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău: Se va deschide un adăpost pentru oamenii străzii
Buzău: Se va deschide un adăpost pentru oamenii străzii

Oamenii fără adăpost din Buzău vor avea, începând cu luna februarie, un loc unde, măcar un timp, vor putea să beneficieze de o mâncare caldă şi să doarmă peste noapte.

Construcţia aşezământului este finanţată de primărie iar instituţia va avea aproximativ 25 de locuri disponibile.
Construcţia Centrului Social pentru Persoane fără Adăpost a demarat la începutul acestui an şi este programată să se încheie în luna februarie 2010. Primăria a programat pentru acest proiect o investiţie de un milion de lei din fondurile proprii, pentru a răspunde astfel numeroaselor cereri venite din partea persoanelor care nu au o casă şi trăiesc pe străzi sau în canale. Centrul social va avea o capacitate de 25 de locuri şi va asigura solicitanţilor o masă caldă seara şi un pat peste noapte.

 
“Am cerut primăriei sprijin pentru construirea unui astfel de centru pentru că în ultimii ani am avut destul de multe solicitări din partea persoanelor care nu au locuinţă. Mai ales iarna vin să se plângă că le e frig şi nu mai pot dormi în gări si în canale.”, ne-a declarat Alexandrina Docuz, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Buzău.


Oamenii cărora le este destinat centrul au primit cu bucurie vestea, mai ales că se apropie iarna. “Nu credeam că o să mai am ocazia să dorm şi eu într-un pat ca lumea, fără să mai simt frigul în oase. Bine că s-au gândit şi la noi. Astă iarnă doi oameni, care dormeau cu noi acoperiţi cu cartoane, au murit de frig. Locuri sunt cam puţine, dar nu are nimic, ne descurcăm noi, mai facem şi cu rândul dacă nu avem loc”, ne-a spus Nuţa, o bătrână care de zece ani trăieşte pe străzi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite