Cum se gătesc gustoasele midii în sos de vin alb, preparat îndrăgit de francezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Mussels mariniere reprezintă unul dintre cele mai populare moduri de a prepara midiile în Franţa şi Belgia. Este o mâncare uşor de gătit, care necesită însă un plus de efort la curăţarea midiilor.

Înainte de a ne apuca de preparerea midiilor în sos de vin alb, chef Cristi Ice ne sfătuieşte să punem midiile în apă rece şi, sub jet continuu de apă, le spălăm cu un burete aspru sau de sârmă.

Pregătim recipientul în care gătim scoicile; dacă nu avem unul special, folosim o tigaie mai  încăpătoare, cu capac, în care ele să nu ocupe mai mult de jumătate de spaţiu. Ele au nevoie de spaţiu pentru că se deschid în presiunea creată de aburii fierbinţi.

Avem nevoie de 1 kilogram de midii, patru căţei de usturoi, o ceapă, două linguri de ulei, două crenguţe de cimbrişor, 150 de grame de unt, 0,5 litri de vin alb. Ne mai trebuie 150 de grame de smântână de gătit şi două linguri de pătrunjel tocat. 

”Tocăm ceapa şi usturoiul, le tragem la tigaie cu untul şi cimbrişorul, după care adăugăm midiile, vinul alb şi punem capacul. Lăsam până se deschid midiile  şi adăugăm smântâna. După aceea, mai lăsăm trei minute cu capacul pus”, spune chef Cristi Ice.

Servim preparatul cu pătrunjel şi roşii cherry pentru efect. Putem adăuga pâine coaptă, unsă cu usturoi şi unt. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite