O cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat pe șoseaua de centură a orașului Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panică pe şoseaua de centură a municipiului Buzău după ce o cisternă încărcată cu şapte tone de GPL care circula spre Bucureşti s-a răsturnat din cauza unui  autotren care al cărui şofer a întors fără să se asigure. Cisterna scăpată de sub control a ieşit din carosabil şi s-a răsturnat peste câteva morminte dintr-un cimitir, zdrobind crucile.

În urma impactului deosebit de violent, cisterna cu GPL s-a răsturnat într-un cimitir. Două autospeciale şi maşina Smurd au fost mobilizate la locul accidentului precum şi mai multe echipaje de poliţie care să asigure perimetrul de siguranţă şi să devieze circulaţia.

Potrivit specialiştilor ISU Buzău, nu a existat pericol de explozie întrucât supapele cisternei erau securizate şi s-a intervenit prompt. “Au existat scurgeri din reyervorul camionului însă permanent a fost stropit cu apă, pentru a se evita o aprindere a combustibilului”, a declarat căpitan Iulian Apostol de la ISU Buzău.

Câteva persoane care asistau la o slujbă de înmormântare au fost evacuate de pompierii care au ajuns imediat la faţa locului. La faţa locului a fost solicitată o macare de mare tonaj care să repună pe roţi cisterna şi o altă cisternă în care să fie eventual transvazat GPL-ul. În zonă traficul a fost blocat de mai bine de trei ore.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite