Două anchete în cazul medicului agresat. Pacienta de la care pornit scandalul este nora consilierului primarului din Buzău.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nora profesorului Călin Iosif  se află acum în comă la un spital din Bucureşti. Părţi implicate în conflict se acuză reciproc, rudele pacientei susţinând că medicul le-a vorbit urât. Totodată, poliţişti anchetează felul în care au intervenit colegii lor.

În prima noapte din acest an secţia de Urgenţe a spitalului a devenit neîncăpătoare din cauza unui scandal declanşat între medicul Bogdan Cojocaru şi rudele unei paciente în vârstă de 19 ani, ajunsă la spital în urma unui accident de circulaţie. La acea vreme, medicul a afirmat că a fost agresat de un grup de romi din cauză că a refuzat să trimită tânăra la un spital din Capitală cu elicopterul.

Atunci, la faţa locului s-a deplasat şi o echipă de intervenţie a Poliţiei care a încercat să liniştească spiritele. „În loc să îi dea afară de pe secţie, poliţiştii se purtau cu romii cu mănuşi, nu cumva să îi rănească, după ce aceştia făcuseră aici un scandal monstru", declara medicul Bogdan Cojocaru.

Imediat după ce a afirmat că a fost agresat de un grup de romi, doctorul de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean a depus plângere împotriva celor învinuiţi. „Cu ocazia audierilor la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, medicul a depus plângere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, distrugere şi lovire, plângere ce a fost înaintată Poliţiei Municipiului Buzău", ne-a declarat comisar Florina Crucianu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Pe lângă această anchetă, conducerea IPJ cercetează modul în care echipa de intervenţie a acţionat pentru aplanarea conflictului izbucnit în unitatea spitalicească. „S-a dispus şi o anchetă internă, verificările sunt în curs de finalizare, iar cert este că până în acest moment nu li se poate imputa poliţiştilor prezenţa aparţinătorilor şi rudelor victimei în spital. Echipajele care au intervenit au avut drept prioritate aplanarea conflictului", a adăugat comisarul Florina Crucianu.

Mădălina Duman, tânara ajunsă la spital se află acum la spitalul Floreasca din Capitală. Fata este nora consilierului primarului Constantin Boşcodeală, profesorul Călin Iosif, care afirmă că medicul este de fapt cel care a provocat scandalul.

„Medicul a fost cel care ne-a înjurat şi ne-a jignit. Până la urmă am reuşit să ducem fata la Bucureşti cu ambulanţa, acum este în comă indusă, iar medicii spun că este cel mai grav caz pe care îl au în prezent. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă nu o duceam la Bucureşti. Oricum, vom depune şi noi o plângere împotriva medicului la Colegiul Medicilor şi la Consiliul de Combatere a Discriminării", ne-a declarat Călin Iosif.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite