Demisii pe bandă rulantă la Protecţia Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii de la Protecţia Copilului Buzău părăsesc sistemul. Salariul mic şi condiţiile grele de muncă îi fac să îşi dea demisia. Numai în prima lună a acestui an şapte persoane şi-au prezentat demisia pentru un loc de muncă mai bine plătit în Bucureşti sau în străinătate.

"Şase angajaţi de la munca de bază, cu studii superioare, şi-au dat demisia în luna ianuarie şi un asistent medical. Ei spun că salariile sunt prea mici şi au oferte de locuri de muncă cu salarii triple", a declarat Claudia Roşioru, director al Direcţiei de Protecţia Copilului Buzău.

Salarii mici

Patru dintre foştii angajaţii au ales să lucreze în străinătate iar ceilalalţi în Bucureşti, după ce salariile primite nu le mai ajungeau nici pentru cheltuielile zilnice. „Salariul mediu în cazul celor care şi-au dat demisia era de 800 de lei. Munca depusă era destul de grea şi nu avea motivaţii. Ei şi-au găsit locuri de muncă la diverse fundaţii sau în alte ţări şi câştigă mult mai mult", a adăugat directorul instituţiei.

Mai grav este faptul că locurile rămase libere nu prezintă interes, nici măcar pentru cei fără o slujbă. „Am scos la concurs posturile libere, au fost concurenţi care au câştigat postul, iar după două săptămâni şi-au prezentat demisiile. Iar acum, dacă scoatem din nou la concurs trei posturi, abia dacă se înscrie o persoană", spune Claudia Roşioru.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău se confruntă încă de la începutul anului trecut cu un val de demisii, numai în 2010 peste 100 de angajaţi părăsind instituţia.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite