Goana după voturi, pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jumătate dintre parlamentarii buzoieni consideră comunitatea internauţilor drept o potenţială sursă de alegători. Ca să-i determine pe aceştia ca la momentul potrivit să înlocuiască mouse-ul cu ştampila de vot, li s-au alăturat în lumea virtuală, cu pagini sau bloguri personale.

O simplă căutare pe Google ne-a lămurit repede cine are pagină de internet şi cine nu. Ne dăm seama repede că este vorba despre deputaţi tineri, majoritatea reprezentând colegii urbane, unde internetul se găseşte în mai toate casele alegătorilor.

Carmen Moldovan, deputat PSD în vârstă de 41 de ani, aleasă în 2008 într-un colegiu care includea câteva cartiere ale oraşului. Îşi cucereşte audienţa cu o poveste a vieţii sale.

"Ar fi trebuit să mă cheme Alexandra. Dar s-a opus tata. Cum ar fi fost să mă strige toţi Sanda! (...) Mi-am urât învăţătoarea din clasele 1-4, mi-am iubit diriginta din următorii 4 ani de şcoală", spune Carmen Moldovan pe site-ul său.

Dintre parlamentarii PSD de Buzău, doar pe Marian Ghiveciu îl mai are coleg şi în lumea virtuală. Pe site, deputatul Ghiveciu face revista presei care scrie de bine despre el, îşi publică ideile, activitatea parlamentară şi chiar acordă audienţe on-line.

Cei mai activi pe internet sunt liberalii. Startul a fost dat de senatorul Cristi Bâgiu, posesor de site de aproape doi ani. Spune că internetul este important atât în perioada mandatului cât mai ales în campanile electorale. "Este o cale mai simplă de a comunica, este chiar un înlocuitor cu succes al audienţelor. Aici poţi dezbate idei, propuneri, poţi primi întrebări de la alegători", spune senatorul Cristi Bâgiu.

Deputatul Titi Holban îşi întâmpină vizitatorii, pe site, cu un motto, "Sunt râmnicean şi mă mândresc cu asta!", în timp ce George Scutaru explică de ce şi-a făcut pagina de internet: "El face parte din proiectul meu politic, în care informarea şi legătura cu buzoienii reprezintă o prioritate a activităţii mele ca deputat".

Jumătate dintre parlamentarii buzoieni nu văd însă în internet o unealtă electorală. Este vorba despre senatorul Vasile Ion (61 de ani), deputatul Viorel Constantinescu (59 de ani), deputatul Valeriu Alecu (54 de ani), Cezar Preda (52 de ani) şi, suprinzător, Adrian Mocanu (28 de ani), cel mai tânăr parlamentar.

"Am fost ales în mediul rural şi nu văd foarte util internetul în cazul meu. Prefer să merge direct între oameni", a explicat deputatul PSD Adrian Mocanu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite