Tractoare de sute de mii de euro, furate din câmp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hoţii au pândit zile întregi până au găsit momentul potrivit pentru a pleca cu trei utilaje agricole de 380.000 de euro. Tractoriştii s-au adăpostit de ploaie şi au lăsat utilajele nesupravegheate. Acesta a fost momentul pe care l-au aşteptat cu răbdare cei patru hoţi pentru a trece la fapte.

Patru hoţi, trei suceveni şi unul din Călăraşi, au intrat noaptea în incinta unei asociaţii agricole de unde au reuşit să plece cu trei tractoare, fiecare cu plug, valoarea lor atingând suma de 380.000 de euro. Cei patru infractori, cu vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani, formau o grupare care identifica autovehicule ce le puteau aduce mari profituri pe raza mai multor judeţe, apoi pândeau zona în care acestea se aflau până când găseau momentul propice pentru a le fura.
Un an de zile le-a trebuit poliţiştilor să le dea de urmă, după o astfel de acţiune petrecută în localitatea buzoiană Ziduri, când au furat cele trei tractoare. „Gruparea era formată din patru bărbaţi, trei domiciliaţi în judeţul Suceava, iar celălalt în Călăraşi. Aceştia nu au acţionat doar în Buzău, au comis furturi de utilaje agricole şi în judeţele Alba, Cluj şi Suceava. Tractoarele furate de pe raza judeţului Buzău erau moderne, prejudiciul total se ridică la 380.000 de euro", a declarat comisar şef Laurenţiu Pantazi, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Citeşte amănunte în ediţia de Muntenia a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite