Saună la promoţie, în talcioc. Află ce alte minunăţii se mai găsesc în târgul de "vechituri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vreme de criză lucrurile scumpe nu prea mai au căutare. În schimb foarte bine merge vânzarea de vechituri. Dovadă stă comerţul înfloritor din fiecare sfârşit de săptămână din talciocul buzoian.

Comercianţii adună tot ce au mai vechi prin casă, de multe ori obiecte de suflet, le şterg praful, le lustruiesc şi le scot la vânzare. Dacă cei mai mulţi dintre ei vând piese auto sau unelte, alţii şi-au adus la vânzare colecţiile personale pe care le-au păstrat cu sfinţenie până acum sau chiar lucruri mai moderne .
Ionel Bălţatu a atras atenţia potenţialilor clienţi din târg cu o saună roz, portabilă. „Fiica mea lucrează în Italia şi a vrut să îşi deschidă la Buzău un salon de înfrumuseţare şi a cumpărat sauna asta. Şi-a deschis altă afacere şi trebuie să vând eu sauna asta. Este nou nouţă, ea a dat 200 de euro pe ea, plec şi eu de la 800 de lei şi mai negociez cu omul dacă e hotărât să cumpere", a spus Ionel Bălţatu, comerciant.
Oamenii s-au oprit, s-au uitat la ea, însă niciunul nu s-a hotărât să o cumpere. „Este ceva ce nu prea am mai văzut prin talcioc şi mă tot uit la ea că am impresia că i-ar plăcea soţiei mele. Dar mai bine aş face dacă aş veni cu ea aici şi, dacă îi place, să o cumpărăm", spune Dragoş Neamu, un buzoian de 37 de ani.
Îşi vinde colecţia
În talcioc sunt şi negustori care au ajuns să îşi vândă colecţiile de obiecte vechi. Stan Şerbu şi-a scos la vânzare o colecţie de monede vechi, un acordeon, obiecte din bronz, iar piesele de rezistenţă erau reprezentate de un aparat radio Rheinland fabricat în 1954 şi unul Loewe, din 1941. „Pe Rheinland cer 200 de lei, pe celălalt 150 de lei. Astea erau colecţiile mele personale, chiar de suflet, dar situaţia financiară este destul de grea şi nu am încotro, trebuie să le vând", mărturiseşte Stan Şerbu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite