“RABLA 2011” – Trei puncte de colectare în oraşul cu cele mai multe vechituri auto din ţară. Vezi aici toate informaţiile necesare pentru a lua voucherul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul a demarat în această săptămână, însă reprezentanţii centrelor de colectare nu au avut prea multe solicitări. Proprietarii de autoturisme vechi le pot duce în trei puncte de colectare, iar în schimbul acestota primesc un voucher de 3.800 de lei pe care îl pot folosi la achiziţionarea unei noi maşini.

Judeţul Buzău are cele mai multe vechituri din ţară printre maşinile înmatriculate. 24% din cele 74.000 de autoturisme înmatriculate sunt mai vechi de 20 de ani şi începând cu această săptămână posesorii acestora au ocazia să scape de ele printr-un nou program „Rabla", care a debutat cu câteva reguli în plus faţă de anul trecut.

Proprietarul predă autoturismul la una dintre firmele autorizate să participe în acest program, pe baza unui proces de custodie, apoi Poliţia şi Administraţia Fondului de Mediu controlează corectitudinea datelor de identificare ale persoanei şi ale maşinii. Posesorul „rablei" va primi apoi un certificat de distrugere de la centrul unde a lăsat-o, iar în cinci zile maşina va fi radiată.

Abia apoi, proprietarul se va prezenta la centrul de colectare pentru a primi tichetul voucher. Atenţie, pentru a fi siguri că nu pierde timpul pe drumuri, cel care vrea să scape de maşina veche trebuie să se asigure că nu are datorii către stat, altfel nu va primi voucherul.

Pentru Buzău, au fost acceptate trei societăţi ca puncte de colectare a vechiturilor auto: Automax Express SRL, pe şoseaua Buzău- Ploieşti la ieşirea din oraş; Fry Ynna Auto - situată pe strada Lupeni, numărul 60; MSD COM de pe strada Transilvaniei, numărul 425. Fiecare dintre acestea au intrat deja în posesia a câte 100 de vouchere.

image

„Am primite la începutul săptămânii 100 de tichete, dar abia am consumat 20 în aceste zile. Nu cred că programul va avea la fel de mult succes ca anii trecuţi. Din cauza sărăciei, oamenii renunţă din ce în ce mai greu la maşinile vechi, plus că tot mai puţini au bani de una nouă. Oricum în această etapă nici nu mai sunt la fel de multe vouchere ca anul trecut, când au fost 180.000 la nivel naţional, am înţeles că acum sunt doar 60.000 de tichete", ne-a declarat Marian Lupu, administratorul centrului de colectare Automax Express.

După ce intră în posesia voucherului, proprietarul se poate prezenta la orice dealer auto pentru a-şi achiziţiona o maşină nouă, mai ales că se pot folosi trei tichete valorice a câte 3.800 de lei.

Chiar dacă programul abia a fost demarat, unii dintre buzoieni au început să se intereseze de condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a scăpa de rabla din faţa blocului.

„Am o Dacie, prima mea maşină, dar deja nu prea mai pot circula cu ea, se strică des şi am venit la centru să văd mai întâi ce trebuie să fac. Apoi sper să mai cumpăr alte două vouchere şi să îmi iau un Logan", ne-a spus Marius Pătrănoiu, un buzoian de 36 de ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite