Protest al asociaţiilor de proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Asociaţiile de Proprietari (UAP) din Buzău susţine că le sunt impuse cheltuieli suplimentare de către Ministerul Finanţelor, care trebuie suportate din buzunarul membrilor.

Obligativitatea depunerii declaraţiilor fiscale prin intermediul internetului este motivul care a generat ultimele nemulţumiri ale preşedinţilor de asociaţii, care se plâng că trebuie să plătească pentru certificatul digital, softul necesar, plus o taxa pentru semnătura electronica.

Conducerea UAP a trimis o scrisoare deschisă către Guvern, în care solicită să fie exceptaţi de la această obligativitate. "Considerăm că obligativitatea depunerii declaraţiilor prin mijloace electronice şi transmiterea la distanţă începând cu 1 iulie, ceea ce presupune şi achiziţionarea unei semnături electronice, nu se poate aplica în cazul nostru", se spune în comunicatul UAP.

Mai exact, preşedinţii asociaţiilor de proprietari vor ca declaraţiile fiscale să le poată depune în continuare direct la ghişee sau la oficiile poştale. "Pentru declaraţia de venituri este nevoie de semnătură electronică, iar asta presupune costuri. De exemplu, certificatul digital ajunge la 50 de euro, la care se adaugă costurile pentru soft în valoare de câteva sute de lei, iar pentru că asociaţiile de proprietari sunt non-profit, taxele vor trebui suportate de proprietari", ne-a explicat Virgilius Popa, vicepreşedinte UAP Buzău. Costurile pentru certificatul digital şi softul necesar sunt de 67 de euro.

Vor declaraţii anuale

Totodată, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari susţin că în cazul lornu se impune să meargă lunar la Direcţia de Finanţe pentru depunerea acestor declaraţii..

"În cazul nostru, se poate foarte bine ca aceste declaraţii să fie depuse o singură dată pe an, am scăpa de făcut atâtea drumuri şi de pierdut timpul astfel", a adăugat Virgilius Popa.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite