Mai există şi primari devotaţi, un buzoian nu s-a dat în lături de la a fi buldozerist şi excavatorist voluntar al comunei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pavel Rădulescu a găsit soluţia la sistarea angajărilor în administraţia publică şi s-a urcat chiar el pe utilajul comunei. Primarul are mereu salopeta în birou şi lasă hârţogăria deoparte imediat ce desele alunecări de teren din zonă necesită intervenţia buldoexcavatorului condus de el

Primarul din Colţi, Pavel Petrişor Rădulescu, este de aproape doi ani şi şoferul buldoexcavatorului pe care l-a achiziţionat la Primărie. Comuna sa era prea des lovită de alunecări de teren sau surpări de drumuri şi mereu închiria utilaje de la firme sau alte primării vecine.

„Prin 2009 ne-am hotărât să achiziţionăm propriul buldoexcavator, am căutat pe internet şi am găsit unul foarte bun, la Huedin. Am negociat şi l-am scos cu 13.500 de euro, cu aducerea lui cu tot", spune primarul.

image

„Cine o să-l conducă?", a fost întrebarea de pe buzele colaboratorilor săi, care ştiau că primăriile nu mai au voie să facă angajări. „Eu", a fost răspunsul surprinzător al primarului.

„Am stat pe capul specialistului care a venit cu el de la Huedin şi mi-a arătat toate manetele, butoanele. Aveam doar permis categoria B dar m-am învăţat repede să îl conduc", povesteşte Pavel Petrişor Rădulescu.

image

Pentru că era singurul capabil să conducă utilajul, primarul a fost nevoit deseori să renunţe la hârtiile din birou, pentru maneta buldoexcavatorului.

„Am stat ore în şir, anul trecut, să îndrept drumul spre Muscel, care se surpase şi izolase un sat întreg. În câteva ore am rezolvat. Am intervenit apoi la Colţii de Jos, iar acum cinci zile la deblocarea drumului dinspre Pătârlagele. A fost riscant, fiindcă puteau cădea oricând stânci de pe versant. Mereu sunt gata să intervin şi am salopeta cu mine în birou", spune primarul buldoexcavatorist.

„Am fost cu dânsul la foarte multe lucrări şi chiar îşi ia meseria în serios. Nu se mai dă jos din buldozer până nu vede lucrul terminat, credeţi-mă", spune Ciprian Chiriac, agent fiscal la primăria Colţi.

image

Despre primarul policalificat au aflat şi ceilalţi colegi din administraţiile locale ale judeţului.

„Am auzit de mult că Pavel este şi buldozeristul primăriei. Este un model pentru mulţi, chiar dacă aproape toţi primarii ne confruntăm cu această problemă, a lipsei personalului. La multe primării, de exemplu, nu pot fi angajaţi şoferi pentru microbuzele şcolare", spune Marian Muşat, primarul din Valea Salciei.

Primarul Pavel Petrişor Rădulescu are 42 de ani şi se află la primul mandat în fruntea comunităţii din Colţi, care numără 1200 de suflete.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite