Război între Prefectură şi Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miza o reprezintă statutul celor din conducerea Protecţiei Copilului, unii devenind incompatibili dacă ar deveni funcţionari publici.Prefectul susţine că la conducerea instituţiei ar trebui să fie un funcţionar public, nu actuala şefă, care nu are acest statut, însă cealaltă tabără o apără şi susţine că menţinerea ei este în acord cu legea.

Consiliul Judeţean (CJ) a respins în ultima şedinţă proiectul de trecere a mai multor posturi din cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului, între care şi cele de conducere, din categoria „personal contractual" în cea a funcţionarilor publici. Doar şapte consilieri au votat în favoarea hotărârii şi 22 au fost împotrivă.
Astfel, s-a evitat o modificare în organigrama instituţiei ce ar fi adus-o pe actuala directoare, Claudia Roşioru, în situaţia de incompatibilitate. Pentru că este în acelaşi timp şi consilier judeţean, dacă postul său ar trece la categoria „funcţionar public", Claudia Roşioru nu l-ar mai putea ocupa. Legislaţia nu permite ca un funcţionar public aflat la conducerea unei instituţii din subordinea CJ să fie în acelaşi timp şi consilier judeţean.
Refuzul celor din CJ de a vota hotărârea, l-a iritat pe prefectul Paul Beganu, care spune că astfel se acoperă o ilegalitate. "Nu am înţeles de unde acest refuz al deliberativului judeţean de a adopta o hotărâre care este în perfectă concordanţă cu articolele 107 şi 111 din legea 88, pe 1999. Este clar că s-a încercat o menţinere a structurii actuale, probabil şi din raţiuni pecuniare, şi mă refer aici la salariile celor care lucrează în această instituţie", a declarat prefectul Paul Beganu. Acesta spune că va ajunge în instanţă, la nevoie, pentru a impune luarea unei astfel de hotărâri.

Citeşte amănunte în ediţia de Muntenia a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite