Paguba după prăpădul făcut de ploi este uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura a centralizat datele de la primăriile celor 17 localităţi afectate şi va cere sprijin financiar de la Guvern. Autorităţile spun că este nevoie de 40 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii distruse de viituri şi alunecări de teren.

Precipitaţiile abundente din această vară au lăsat în urmă drumuri distruse, podeţe avariate, şanţuri colmatate, pagube care se alătură celor din gospodăriile particulare. Distrugeri la nivelul unor obiective publice au fost semnalate în 17 localităţi: Pătârlagele, Brăeşti, Beceni, Breaza, Căneşti, Cătina, Cernăteşti, Lopătari, Mânzăleşti, Murgeşti, Pardoşi, Pănătău, Poşta Câlnău, Săruleşti, Vadu Paşii, Valea Salciei, Vintilă Vodă.
„Au fost afectate lucrări de infrastructură atât pe drumuri judeţene cât şi pe drumuri de interes local iar valoarea pagubelor la această dată este foarte mare, se ridică la 39,175 milioane lei, din care pe infrastructură judeţeană, 17,8 milioane", declară Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău.

Prefectul va dezbate cererile de despăgubiri ale primăriilor în şedinţa comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, urmând să promoveze pe masa Guvernului un proiect de hotărâre. Despre sursa despăgubirilor, prefectul nu are însă certitudini.
„Vom promova un proiect de hotărâre, în sensul de a transmite comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă situaţia pagubelor de la nivelul judeţului. Printre altele, au fost afectate poduri şi podeţe de traversare a unor râuri sau pâraie şi sperăm că cel puţin o parte din sumă se va aloca. Probabil că nu se va merge tot pe fonduri europene dacă nu ne vom înscrie în acel procent pe care UE ni-l acceptă, la nivel naţional", spune Paul Beganu.

Citeşte amănunte în ediţia de Muntenia a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite