După incendiu, noua piaţă Crâng din Buzău a fost reamenajată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confortul oferit de cortul ridicat pe un schelet metalic îi mulţumeşte pe deplin pe cei peste 30 de comercianţi. Montarea prelatei a demonstrat că amenajarea unei pieţe se poate face şi cu investiţii foarte mici. Chetuielile de acum au fost de zece ori mai mici faţă de cele ale construcţiei care a ars.

Comercianţii care au spaţii închiriate în Piaţa Crâng au din nou un adăpost, la mai bine de o lună de când un incendiu a mistuit vechiul complex, perioadă în care s-au chinuit să îşi vândă marfa sub cerul liber, în ger şi în bătaia vântului.

Societatea „Pieţe, târguri şi oboare" a finalizat cortul promis comercianţilor, construcţia fiind ridicată exact pe suprafaţa fostei pieţe.
Scheletul metalic este îmbrăcat într-o prelată de culoare gri, cu porţiuni transparente în loc de ferestre. Cortul are două uşi culisante pentru accesul clienţilor iar în interior sunt amplasate un număr de 30 de tarabe.

Comercianţii sunt mulţumiţi de noul complex agro-alimentar


„E mai spaţios, mai aerisit, nu mai e deloc curent, iar acum nu mai sperăm altceva decât că o să refacem şi vânzările de atunci. Acum, de ars nu are ce să mai ardă, dar problema acum este că ar putea fi tăiată prelata", ne-a spus Mariana Corneci, comerciant.

„Piaţa este excelentă şi oferă mai mult adăpost decât vechea piaţă. Încă nu s-a dus vestea că s-a amenajat piaţa, nu prea avem clienţi dar o să îşi revină în curând. De un alt incendiu nu îmi este teamă, ci de altfel de distrugeri, pentru că e simplu să treci cu o lamă de cuţit şi să îţi baţi joc", este de părere Gelu Ţuţuianu, producător agricol.

Toţi comercianţii şi-au recăpătat suprafeţele pe care le închiriaseră în vechiul complex, cu aceleaşi taxe.
Nemulţumiri nu mai sunt decât în ceea ce priveşte coabitarea legumicultorilor cu vânzătorii de produse industriale.
Câţiva producători spun că le este teamă de noi incendii de la produsele electrice.

„Sunt voci împotriva acestor comercianţi însă trebuie să înţeleagă că, dacă vin cu cereri iar noi avem spaţii, nu avem cum să îi refuzăm. Cât priveşte nedumerirea legată de aerisirea spaţiului, îi asigur că la vară pereţii vor fi ridicaţi. Soluţia pe care am ales-o este mai bună decât piaţa veche, iar investiţia de acum a fost de numai 14.000 de euro", declară Cornel Diaconiţă, directorul SC „Pieţe, târguri şi oboare".

La sfârşitul anului 2010, Complexul Crâng a ars din temelii, din cauza unei petarde.
Piaţa Crâng fusese modernizată cu patru ani în urmă şi inaugurată la 1 decembrie 2006.

Autorităţile locale au investit atunci aproape 120.000 de euro, în construcţia din lemn şi profile termopan care se întindea pe 600 de metri pătraţi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite