Paştele în Bulgaria, cel mai căutat de buzoieni. Vezi aici care sunt cele mai bune oferte ale agenţiilor de turism pentru perioada sărbătorilor pascale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile mici şi condiţiile superioare sunt motivele pentru care şi în acest an ţara vecină rămâne în topul preferinţelor. Agenţiile de turism spun că foarte mulţi buzoieni şi-au făcut rezervări. Puţini mai preferă staţiunile montane româneşti, cei mai mulţi alegând Grecia sau Bulgaria.

Chiar dacă mai este o lună până la Paşte, mulţi dintre buzoieni şi-au ales unde să plece de sărbătorile pascale.

Majoritatea a ales să ofertele din străinătate, datorită preţurilor mult mai scăzute decât cele practicate de hotelurile şi pensiunile româneşti.

Pe primul loc în topul preferinţelor buzoienilor este în acest an Bulgaria.

„Eu am căutat vreo lună de zile pe internet tot felul de oferte şi în cele de urmă am ales să plec de Paşte în Bulgaria, pentru că sunt preţuri mici şi condiţii bune. Cu banii pe care îi dau pentru cinci zile în Bulgaria, aici nu aş fi petrecut mai mult de două zile în Braşov", ne-a spus Aurel Lupu, un buzoian de 31 de ani.

Tarifele sunt foarte atractive, mai ales că este vorba de servicii all-inclusive.

„Cele mai solicitate sunt pachetele turistice pentru Bulgaria. Preţul acestora pleacă de la 150 de euro de familie pentru un sejur de 3-4 zile, cu servicii all-inclusive, precum şi masa festivă de Paşte", ne-a spus Doru Brătulescu, directorul unei agenţii de turism din Buzău.

Grecia, locul doi

Operatorii de turism mai spun că sunt buzoieni care în excursia de Paşte vor să stea şi la plajă şi aleg ca destinaţie Grecia, unde temperaturile sunt mult mai ridicate decât la noi.

„Pentru Grecia, pachetele cele mai solicitate sunt cele de cinci zile, care pleacă de la 100 de euro de persoană şi includ cazarea, micul dejun şi transportul. Pentru masa festivă trebuie să plătească încă 20 de euro. Sunt şi persoane care aleg pachetele individuale, adică merg cu maşina personală", a adăugat Doru Brătulescu.

Au fost şi buzoieni mai exigenţi care au vrut ca sărbătorile pascale să îi prindă departe de casă şi au ales ca destinaţii Verona, Palma de Mallorca sau chiar Israelul.

Mai scump în România

Solicitările pentru staţiunile montane din ţară au scăzut şi în acest an. Cei mai mulţi aleg destinaţii externe pentru că preţurile sunt considerabil mai mici faţă de cele practicate pe Valea Prahovei sau pe Valea Oltului.

„Pe Valea Prahovei pachetul cu trei nopţi şi masa festivă inclusă pleacă de 900 de lei de persoană, iar pe Valea Oltului 3-4 nopţi de cazare costă 200 de lei, fără masa de Paşte inclusă, ajungând la 500 de lei cu manifestaţiile de sărbători", a mai spus directorul agenţiei de turism buzoiene Briant.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite