Pacienţii de la Pârscov sunt trimişi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii şi personalul de la spitalul din Pârscov stau ca pe ace cu o săptămână înainte ca unitatea spitalicească să fie transformată în azil, mai ales că deocamdată nu s-a luat o decizie clară legată de noua destinaţie pe care o va primi.

Iniţial, Ministerul Sănătăţii a luat decizia ca spitalul să fie centru de permanenţă, însă Prefectura a lansat o nouă propunere.

„Noi am propus Ministerului ca spitalul din Pârscov să devină o secţie exterioară a spitalului din Săpoca şi astfel să intre sub tutela administraţiei locale, dar încă nu am primit un răspuns. Dacă se va menţine decizia ca unitatea să fie transformată în azil va fi nevoie de un buget pentru a se putea face o reabilitare, o dezinfecţie", ne-a declarat Paul Beganu, prefectul judeţului.

Nu se fac internări

Până când Ministerul Sănătăţii va emite o decizie, la spitalul din Pârscov nu se mai fac internări, iar aparţinătorii sunt chemaţi să îşi ia pacienţii acasă.

„Astăzi a fost ultima zi în care am mai făcut internări, dar au fost tratamente de scurtă durată, însă nu mai primim pe nimeni. Am luat legătura cu aparţinătorii pacienţilor şi le-am spus să vină să îi ia, dar încă nu a venit nimeni. Nu ştiu unde ar putea să îi ducă, mai ales că suntem singurul spital de îngrijiri paleative din judeţ", ne-a spus Emil Dorobanţu, managerul spitalului din Pârscov.

Nici personalul angajat nu ştie exact dacă va mai putea rămâne în unitate.

„Angajaţii au studiat tabelul cu locurile vacante din spitalele din judeţ, dar ei nu ştiu dacă se pot muta sau pot continua aici chiar dacă va fi azil. Şi oricum mulţi sunt de aici din localitate şi le va fi greu cu naveta", a adăugat managerul spitalului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite