Buzău: Sună la 1363 şi cere sfatul medicului tău de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala Buzău a Patronatului Medicilor de Familie a lansat, împreună cu o firmă de servicii interactive prin SMS, o linie telefonică prin care pacienţii îşi pot contacta medicul de familie, în afara programului la cabinet.

Medicii din Buzău au aflat zilele trecute de noul serviciu, CallMed.

Pentru a deveni activ, medicii de familie trebuie mai întâi să se înscrie în acest serviciu de consiliere telefonică, apoi să primească un cod de identificare.

Convorbiri înregistrate

„Sunt câteva judeţe din ţară unde acest serviciu a fost introdus deja şi unde sunt cam 12 chiar 15 medici înscrişi. S-au făcut şi nişte topuri în care apar câţiva colegi iar unul dintre ei avea deja o oră minute pe acest CallMed", a declarat medicul Angela Mazdrag, preşedintele filialei Buzău a Patronatului Medicilor de Familie.
Pentru a putea intra în contact cu un medic de familie, pacientul trebuie să apeleze numărul 1363.

După mesajul vocal, pacientul trebuie să tasteze codul unic de identificare a medicului şi va fi direcţionat către acesta. Pentru a afla codul unic, pacientul își poate întreba medicul sau poate verifica pe siteul www.callmed.ro.

Tariful pentru o convorbire telefonică este de 0,95 euro/minut + TVA, primul minut fiind indivizibil, după care taxarea se face la secundă.

Apelurile vor putea fi iniţiate din toate reţelele de telefonie.

„Un procent din banii acum merg la patronatul naţional al medicilor de familie, 0,25 cenţi pe minut, iar pentru medic se negociază dacă va primi sau nu la final, ceva. Acest serviciu are şi o parte bună. Toate aceste convorbiri sunt înregistrate într-o bază de date şi sunt ţinute şase luni. El pot constitui probe în cazul unui litigiu între un pacient şi medic", a declarat Angela Mazdrag.

Prin acest serviciu, pacientul îşi va putea accesa rapid medicul căutat, îşi va putea rezolva problemele de sănătate minore care nu necesită consult propriu-zis, va fi consiliat pe probleme de dietă sau modificarea stilului de viaţă şi îşi va putea rezolva problemele acute până când are loc consultul la cabinet.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite