PROMISIUNI NEONORATE Bugetarii buzoieni au fost dezamăgiţi crunt în ziua de salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele medicale au încasat în această lună salarii aproape egale cu cele pentru decembrie, în ciuda majorării promise Angajaţii din Spitalul Judeţean se aşteptau să încaseze cu 15% mai mult începând cu luna februarie, însă banii primiţi au fost mai puţini decât s-a anunţat.

Cadrelor sanitare se aşteptau ca ziua de salariu din februarie să le aducă o sumă mai consistentă inapoi din ceea ce le-a fost tăiat începând din iulie 2010.

Salariaţilor bugetari li s-a promis că vor încasa, începând cu retribuţia cuvenită pentru luna ianuarie, salarii mai mari cu 15%, însă în realitate a fost vorba doar despre o restituire minoră din banii care le-au fost luaţi începând din vara trecută.

Anicuţa Reghina are 55 de ani, iar ultimii 35 şi i-a petrecut ca asistentă în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean. Acum, după trei decenii de muncă, a ajuns să încaseze puţin peste 700 de lei.

„Am sperat că acum vom primi şi noi un salariu mai aproape de decenţă, dar nu a fost deloc aşa. Eu am luat pe luna decembrie 693 de lei, iar acum am primit 728, deci doar 35 de lei în plus. Stau şi mă întreb unde este majorarea de 15%, când de fapt am luat cu numai cinci procente mai mult", ne-a spus asistenta.

Cadrele medicale spun că s-au ales chiar cu o scădere a salariului de bază, ceea ce a dus la diferenţe foarte mici între salariul din 2010 şi cel din 2011.

„Am văzut pe fluturaşul de salariu că cel de bază a scăzut, iar majorarea de acum e nesemnificativă faţă de suma diminuată cu 25% în vară. Atunci scăderile au fost de fapt mult mai mari, pentru că s-au tăiat şi din sporuri", a adăugat Anicuţa Reghina.

Halatele albe sunt din ce în ce mai nemulţumite de remuneraţiile pe care le încasează lună de lună şi spun că nu sunt deloc motivate. Elena Comănescu lucrează de 37 de ani în secţia de boli contagioase şi a reuşit să obţină toate gradaţiile de merit.

„După o viaţă petrecută şi dedicată activităţii în spital, am ajuns să nu iau nici măcar 1.000 de lei. În decembrie salariul a fost de 866 de lei, iar acum e cu numai 100 de lei mai mare, dar baza s-a diminuat de la 1.642 de lei la 1.417 de lei. Eu am vrut să mă pensionez, că astea nu sunt condiţii de muncă", ne-a spus Elena Comănescu.

Acum cadrele sanitare se gândesc chiar să recurgă la noi forme de protest.

„Pur şi simplu nu suntem motivate să ne facem munca, am impresia că muncesc degeaba. Probabil ne vom cere drepturile în stradă dacă altfel nu suntem înţeleşi", mărturiseşte asistenta secţiei de Contagioase.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite