Doi ecuadorieni stăteau ilegal în Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O verificare de rutină a poliţiştilor de la Imigrări s-a soldat cu depistarea a doi cetăţeni ecuadorieni care locuiau fără forme legale în judeţul Buzău.

În primul caz, este vorba despre un bărbat de 43 de ani, care a a intrat în România în iunie 2008, în baza convenţiei cu Ecuador,  iar la expirarea termenului de şedere nu a părăsit ţara.

Pentru că are copil, în vârstă de 6 ani, cu o româncă, nu poate fi îndepărtat de pe teritoriul României, însă trebuie să îşi scoată o carte de rezidenţă în calitate de membru de familie al unui cetăţean român. Nu a scăpat însă de o sancţiune contravenţională.

Un alt ecuadorian locuia ilegal pe teritoriul judeţului Buzău, având carte de rezidenţă dar eliberată de alt judeţ. Întrucât nu a anunţat schimbarea reşedinţei, a fost amendat.

În conformitate cu O.U.G.194/2002 republicată privind regimul străinilor în România, pe durata şederii în România străinii sunt obligaţi să declare la formaţiunea teritorială a Oficiului Român pentru Imigrãri care le-a acordat dreptul de şedere, orice modificare intervenită în situaţia personală, în special schimbarea cetăţeniei, încheierea, desfacerea sau anularea căsătoriei, naşterea unui copil, decesul unui membru de familie aflat pe teritoriul României.

Trebuie să anunţe orice modificare intervenită în legătură cu angajarea sa în muncă, pierderea, prelungirea valabilităţii sau schimbarea paşaportului.

De asemenea, strãinul care îşi schimbă domiciliul sau reşedinţa este obligat ca, în termen de 15 zile de la data mutării la noua adresă, să se prezinte la formaţiunea Oficiului Român pentru Imigrări competentã teritorial, pentru luarea în evidenţã şi efectuarea menţiunilor corespunzătoare în documentul de identitate.

Nerespectarea acestor prevederi sunt sancţionate contravenţional cu amendă de la 100 la 500 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite