Sindicat al însoţitorilor celor cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce anul trecut persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora şi-au primit indemnizaţii, respectiv salariile, cu aproape jumătate de an întârziere, acum situaţia este pe punctul de a se repeta, Primăria Buzău anunţând că bugetul pe acest an, destinat acestor plăţi, s-a epuizat.

Pentru a nu mai traversa din nou situaţiile critice de anul trecut în care au aşteptat luni întregi banii necesari pentru medicamente, hrană şi utilităţi, însoţitorii persoanelor cu handicap din Buzău au decis să se contituie într-un sindicat.


"Sunt deja 15 persoane din Buzău care au pus bazele sindicatului, sperând că astfel vor fi luaţi în seamă când îşi cer drepturile. Voi comunica acest lucru şi celorlalţi membri din asociaţie şi astfel să fim uniţi. Primul protest împreună s-a desfăşurat la Bucureşti, la Ministerul de Finanţe"
, a declarat Ionica Tarău, preşedinta asociaţiei umanitare "1 Iunie", care are mulţi membri dintre persoanele cu handicap.
Însoţitorii spun că salariile pe luna iunie le-au fost deja înjumătăţite şi că doar uniţi în acest sindicat au şanse ca lupta pentru propriile drepturi să nu fie zadarnică. Printre membrii fondatori se află Georgeta Epure, a cărei fiică, în vârstă de 27 de ani, are nevoie de îngrijire permanentă în condiţiile în care suferă de epilepsie şi are o tumoră cerebrală.


"Nu puteam sta cu mâinile încrucişate, vom protesta dacă vor continua să nu ne respecte drepturile. Fiica mea are nevoie de îngrijiri speciale zi şi noapte, nu pot face altă activitate ca să obţin bani de trai. Luam în mână lunar 530 de lei, dar luna trecută am luat jumătate şi a trebuit să vând maşina ca să-mi achit datoriile şi să putem supravieţui", a spus Georgeta Epure, însoţitor persoană cu handicap.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite