Scumpirea benzinei face cozi la staţiile GPL din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşterea preţului benzinei îi determină pe tot mai mulţi şoferi să îşi doteze autoturismele cu instalaţii pe gaz. Reprezentanţii service-urilor auto care montează instalaţii GPL spun că de la începutul anului numărul clienţilor a crescut cu 150%, iar mulţi clienţi sunt posesori Jeep sau BMW.

Scumpirile repetate ale combustibililor şi lefurile mai scăzute îi determină pe tot mai mulţi buzoieni să investească în instalaţii GPL pentru autoturismele lor.

Odată montat, sistemul pe gaz le permite şoferilor să facă economii serioase, mai ales că preţul unui litru de gaz nu depăşeşte 2,8 lei, iar unul de benzină ajunge la 5,3 lei.

Specialiştii service-urilor auto care montează instalaţii GPL abia mai fac faţă comenzilor, mai ales că de la începutul anului numărul solicitărilor a crescut considerabil.

„În acest an am primit cu 150% mai multe cereri faţă de anii trecuţi, cele mai multe şi materializate pentru că sunt oameni care vin şi doar se interesează de ofertă, mai ales că acum o instalaţie GPL implică un cost mai mare pentru maşinile noi, investiţia amortizându-se în 8.000- 20.000 de kilometri", ne-a declarat Sebastian Maroş, administratorul unui service auto.

2.000 de lei, preţul maxim

Preţul unei instalaţii GPL pleacă de 800 de lei şi poate ajunge până la 2.000 de lei. Specialiştii auto spun însă că economia realizată de şoferii care preferă instalaţiile GPL este destul de importantă. Consumul de gaz este cu aproximativ doi litri mai mare la 100 de kilomeri faţă de cel de benzină.

Pentru 1.000 de kilometri un şofer ar trebui să plătească 530 de lei pentru benzină şi 336 de lei pentru gaz.

„Mi-am montat instalaţia GPL luna trecută când mi-am cumpărat un Cielo. Am avut Dacie cu GPL şi chiar se cunoştea la bani pentru că ies mult mai ieftin. De exemplu ca să mă duc până la Bucureşti bag benzină de cel puţin 100 de lei, iar dacă merg pe gaz bag de maxim 65 de lei", ne-a spus Cătălin Gâdiuţă, un buzoian de 34 de ani.

Dacă în anii trecuţi cei care călcau pragul service-urilor auto deţineau maşini autohtone sau mai ieftine, în acest an şi proprietarii de maşini scumpe, cu consum mare au apelat la o instalaţie pe gaz.

„Unii nu şi-au îndreptat până acum atenţia către GPL, însă s-au speriat de preţul benzinei şi au apelat la serviciile noastre. Majoritatea care îşi montează instalţii GPL au Logan, Cielo, dar am avut comenzi şi pentru Mercedes, Jeep sau chiar BMW, adică maşini puternice care consumă mult", a adăugat Sebastian Maroş.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite