A început goana după rechizite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu apropierea deschiderii noului an şcolar, părinţii au început maratonul prin librării şi prin pieţe. În Buzău, un set complet de obiecte şcolare de strictă necesitate, costă minim 150 de lei.

„Pentru început o să cumpăr doar câteva caiete şi pixuri, ca să aibă în prima săptămână. Ghiozdanul îl păstrează pe cel de anul trecut, dar cred că doar pentru primele zile dau 100 de lei, apoi cred că ajung la 300 de lei", a spus Angela Tudorache, o buzoiancă de 39 de ani aflată la cumpărături într-o librărie .

Faţă de anul trecut, preţurile rechizitelor nu au crescut prea mult. Diferenţa se simte doar la caiete, librarii adăugând câţiva bani în plus.

Pentru minimul necesar, buzoienii trebuie să scoată din buzunar de la 150 de lei în sus. „Un ghiozdan de calitate medie este 30 de lei, mai adăugăm 10 lei penarul, caietele minime înseamnă alţi 30 de lei, plus carioci, culori, acuarele, care ajung la 30 de lei, plus altele, astfel că se pleacă cam de la 150 de lei doar pentru strictul necesar. Se mai adaugă şi costurile pentru uniformă", a explicat Ramona Ene, vânzătoare într-o librărie.

Rechizite de fiţe

Cei 150 de lei sunt suficienţi doar în cazul în care copiii şi părinţii nu au mari pretenţii şi ignoră ghiozdanele de firmă sau cu imprimate cu personaje din desene animate. În caz contrar, bugetul pentru noul an şcolar s-ar dubla. „Am vândut şi ghiozdane de 180 de lei bucata, pentru care nu am crezut că nu voi avea clienţi. Aceeaşi părinţi au cumpărat şi penar de 60 de lei, aşa că în aceste cazuri strictul necesar este de cel puţin 300 de lei", a adăugat Ramona Ene.

La librării, preţurile rechizitelor variază: ghiozdanele costă între 30 şi 200 de lei, carioci între 2 şi 8 lei, creioane colorate de la 3 la 7 lei, acuarele de la 2 la 20 de lei, caiete de la 0,90 la 6 lei bucata.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite