Vot împotriva unei finanţări de 30 de miloane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean (CJ) se află la doar un pas de pierderea a 30 de milioane de euro, bani europeni nerambursabili. Consilierii judeţeni nu au aprobat în şedinţa extraordinară de ieri unul dintre proiectele privind gestionarea deşeurilor.

Ministerul Mediului a anunţat că mai aşteaptă doar până la 1 septembrie, timp în care consilierii să voteze toate documentaţiile necesare pentru obţinerea finanţării, în condiţiile în care neînţelegerile dintre aceştia au întârziat demararea proiectului cu doi ani.
Proiectul a fost respins din nou după ce opt dintre consilieri s-au abţinut la votul pentru atribuirea unui teren pentru realizarea în localitatea Bentu a unei staţii de compostare. „Ni s-a pus la dispoziţie o documentaţie incompletă, nu mai ştim la ce master plan se referă. Au urmat multe acualizări şi nici nu mai ştim ce trebuie să votăm. Trebuie actualizată documentaţia şi vom vota când totul va fi în regulă", a declarat Liviu Mocanu, consilier judeţean.
Ultima şansă pentru a nu se rata finanţarea rămâne şedinţa ordinară de la finele lunii august. Dacă nici atunci consilierii nu vor ajunge la un numitor comun, toate cheltuielile vor trebui suportate din bugetul judeţului. „Eu sper că se vor lămuri aceste probleme dintre consilieri, pentru că altfel se vor pierde 30 de milioane de euro", a declarat Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.
„Master planul" identifică pentru o perioadă de 30 de ani măsurile necesare pentru realizarea unui sistem integrat de management al deşeurilor în judeţ, respectând obligaţiile europene. Dacă totuşi va primi vot favorabil, până în 2013 în localităţile Cochirleanca, Buzău- Bentu, Râmnicu Sărat, Beceni, Cislău, Pârscov, Pogoanele, Ulmeni şi Pătârlagele se va beneficia de investiţii în gestionarea deşeurilor în valoare totală de peste 48 de milioane de euro.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite