Fiscul a dat iama la Festivalul berii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii de la Fisc parcă au anticipat succesul celor trei zile de festival şi au descins încă din prima seară la cheful din piaţa Dacia. Controalele au vizat nu numai standurile comercianţilor de artizanat, ci şi terasele care aparţin unei singure societăţi comerciale de alimentaţie publică

„Nu mi s-a părut un gest normal să întâmpini cu astfel de controale un astfel de eveniment, însă am înţeles de la conducerea Direcţiei Financiare că este o acţiune care se face înainte de orice eveniment public ca acesta", ne-a declarat Fănică Bârlă, viceprimar.

Festivalul berii a durat trei zile, câte şapte, opt mii de oameni tranzitând piaţa în fiecare dintre serile de spectacol. Mai mult de jumătate dintre ei au trecut şi pe la terasele ambulante cu bere, mici şi frigărui, deloc „speriaţi" de tarifele piperate ale produselor. Chiar dacă un pahar de 0,33 litri de bere a costat trei de lei iar un mic, 2,5 lei, mult peste preţul practicat la terasele din oraş, buzoienii au fost generoşi cu vânzătorii.

„Am venit cu familia, pentru că nu prea am avut ocazia în vara asta să ieşim, am cumpărat bere, două sucuri, mici şi nişte cârnaţi la grătar şi am dat peste 700 de mii de lei vechi", ne-a spus Marius Iancu, unul dintre petrecăreţi.

Buzoienii spun că, în cele trei zile de festival, au fost atraşi pe platoul din centrul oraşului de numele mari ale trupelor de pe afiş. Au cântat Cargo, Viţa de Vie, Holograf şi Direcţia 5, formaţii de top, scumpe, dar care aduc spectatori şi, automat, clienţi la terase.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite