Depozite pregătite pentru cozile sărăciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cozile sărăciei vor apărea din nou în peisajul urbei chiar de săptămâna viitoare. Autorităţile judeţului încheie astăzi aprovizionarea depozitului de pe Aleea Sporturilor, locul de unde le vor distribui nevoiaşilor din judeţ alimentele de la Uniunea Europeană.

Depozitul a primit deja 78 de tone de mălai, 70 de tone de orez, 14 tone de paste făinoase şi opt tone de biscuiţi. La finele săptămânii, vor ajunge aici peste 110 tone de făină şi 13 tone de lapte praf.
„O noutate este înlocuirea zahărului cu orez, un aliment foarte cerut la campaniile din trecut. În loc de un kilogram de zahăr, cât s-a dat în 2010, acum se acordă opt kilograme de orez, de persoană", a declarat Marian Popa, responsabil din partea Consiliului Judeţean în acest program.
În afară de zahăr, celelalte alimente oferite anul trecut se regăsesc şi pe lista de anul acesta, însă în cantităţi diferite. Făina se acordă câte 13 kilograme de persoană, cu un kilogram în minus, mălaiul, cu două kilograme mai mult, adică 9 kilograme, cota de paste făinoase s-a înjumătăţit la 1,6 kilograme, biscuiţi vor fi tot câte un kilogram de nevoiaş iar laptele praf se acordă câte 1,5 kilogram de persoană, cu jumătate de kilogram mai mult decât anul trecut.
„De marţi o să începem distribuirea tuturor alimentelor, ca să nu se mai repete situaţia de anul trecut, când omul era pus pe drumuri de mai multe ori, fiindcă găsea unele alimente, dar nu le aveam pe celelalte. Depozitul va fi deschis zilnic între orele 8 şi 18.00", a precizat Marian Popa, de la Consiliul Judeţean.
Beneficiază de ajutoarele de la UE peste 8.600 de buzoieni din municipiu, de la asistaţi social, persoane cu handicap gradele 1 şi 2, până la şomeri şi pensionari cu venituri sub 400 de lei pe lună.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite