Se cere dizolvarea Consiliului Local din Berca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De patru luni, cei 15 aleşi din comuna Berca nu au adoptat nici măcar o hotărâre de Consiliu Local (CL), refuzul lor de a lucra în interesul comunităţii fiind motivul pentru care Prefectura a cerut dizolvarea CL. În aprilie, consilierii locali s-au prezentat dar nu au adoptat nicio hotărâre.

„Am promovat acţiune în instanţă pentru dizolvarea Consiliului Local Berca. Din câte am înţeles, totul se centrează asupra iniţiativei majorităţii consilierilor de a ceda instalaţia de alimentare cu apă către Compania de Apă. Opoziţia în această iniţiativă îi aparţine primarului şi a câtorva consilieri. Dacă dumnealor nu vor să lucreze pentru cei care i-au ales, nu pot decât să stea acasă", a declarat prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu.

Prin refuzul de a participa la şedinţele lunare, una dintre cele două tabere din CL încearcă să-i încurce socotelile celeilalte. Altfel spus, tabăra primarului liberal Valeriu Marcu este împiedicată de consilierii PSD, PDL şi PRM, majoritari, să transforme serviciul de apă al comunei în societate comercială care să rămână în sfera de administrare a primăriei. Adversarii primarului vor, la rândul lor, cedarea acestui serviciu către Compania de Apă Buzău.

„Oamenii care m-au votat vor să păstrăm serviciul de apă la primărie însă nu o pot face decât transferându-i pe cei 30 de angajaţi de la primărie la o societate comercială. Opoziţia din consiliu refuză înfiinţarea acestei societăţi şi vrea delegarea serviciului către Compania de Apă", a declarat Valeriu Marcu, primarul din Berca. Acesta a adăugat că a solicitat garanţii de la Compania de Apă cu privire la păstrarea tarifelor şi informaţii despre planul de investiţii, fără să primească vreun răspuns.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite