VIDEO O cisternă încărcată propan a luat foc la Buzău. Pericolul exploziei a fost eliminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la locul incendiului din curtea autoservice-ului din Buzău
Imagine de la locul incendiului din curtea autoservice-ului din Buzău

O cisternă încărcată cu propan a luat foc, joi dimineaţă, în curtea unei societăţi comerciale din Buzău. Aproximativ 200 de muncitori de pe platforma industrială din localitate au fost evacuaţi de pompieri din cauza riscului crescut de explozie.

UPDATE 15.40 Incendiul care a cuprins o cisternă încărcată cu aproximativ o tonă de propan a fost stins. Riscul unei explozii a fost eliminat iar traficul pe DN 2 B la ieşirea din municipiul Buzău spre localitatea Spătaru a fost reluat.

UPDATE 15.10 Un şofer botoşănean a suferit arsuri de gradele 1 şi 2 pe mâini, picioare şi la faţă, în urma incendiului care a cuprins astăzi o cisternă cu propan, în curtea unei firme din Buzău. Potrivit pompierilor, acesta îşi aştepta rândul la service şi a fost surprins de văpaie chiar când trecea pe lângă cisterna cu propan.

Ioan Bojescu, de 56 de ani, venise cu cisterna sa să îşi schimbe o piesă. În timp ce se deplasa prin curtea societăţii buzoiene, a fost atins de flăcările care au izbucnit brusc din autocisterna cu propan. A fost dus la spitalul judeţean, unde i s-au acordat primele îngrijiri. "A avut arsuri superficiale la gambe, mâini şi pe faţă, însă a ieşit pe propria semnătură, pentru că spunea că vrea să îşi asigure maşina", a declarat medicul Angela Mazdrag, de la UPU.

Pompierii spun că incendiul a pornit în momentul în care combustibilul scurs prin fisură din spatrele cisternei a format o baltă şi s-a întins până în atelierul din vecinătate, unde erau aprinse nişte radiatoare

***

O autocisternă cu o capacitate de 30 de tone a luat foc în această dimineaţă în curtea unui autoservice din Buzău. Incendiul a cuprins mai întâi vana de evacuare de la coada tirului care avea ataşată cisterna încărcată cu aproximativ o tonă de propan.

Pompierii au intervenit de îndată la locul incidentului pentru a evacua cei 200 de muncitori de pe platforma industrială unde este situat autoservice-ul în curtea căruia s-a produs incendiul. Circulaţia a fost închisă pe aleea Spătarului de la ieşirea din Buzău, din cauza pericolului de explozie.

Pompierii au izolat zona pe o rază de siguranţă de 200-300 de metri şi aşteaptă în prezent ca propanul rămas în cisternă să ardă complet, pentru a putea interveni.

În zona unde se manifestă incendiul se află, la această oră, mai multe echipaje de pompieri, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, prefectul de Buzău, Paul Beganu, şi poliţişti.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite