Alcoolicii costă enorm Spitalul Judeţean! O groază de bani se duc pe tratamentul beţivilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50.000 de lei se duc lunar pe tratamentele celor care ajung la Urgenţă din cauza băuturii în exces. Pentru un singur pacient cu intoxicaţie alcoolică se cheltuie în spitale cel puţin 400 de lei, iar media zilnică de la Spitalul Judeţean este de patru astfel de cazuri.

Zilnic, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) sunt asaltaţi de pacienţi care au băut peste măsură. Cadrele medicale trebuie să le efectueze un set de analize de sânge, radiografii, apoi să le dea un tratament, toate acestea însumând, în medie, 400- 500 de lei.

„Pentru o persoană care ajunge la UPU cu intoxicaţie etilică se cheltuie cam 400-500 de lei. Banii sunt decontaţi de Ministerul Sănătăţii pentru că aceşti pacienţi sunt consideraţi urgenţe", a declarat medicul Ion Drăghici, directorul medical al Spitalului Judeţean Buzău.

Sunt şi agresivi

Medicii de la Urgenţe spun că nu există gardă în care să nu aibă de îngrijit persoane îmbălsămate zdravăn cu alcool. Mai mult, cadrele medicale precizează că au momente în care se tem de ei, pentru că mulţi sunt şi foarte agresivi.

„Sunt gărzi în care avem 2-3 pacienţi cu intoxicaţie etilică, dar sunt gărzi şi cu 7-8, o medie ar fi de patru alcoolici pe gardă. Aproape toţi sunt foarte agresivi. Noi le facem analize, tomografii, probabil că sunt printre cei mai investigaţi pacienţi. Unii se trezesc în câteva ore, alţii sunt trimişi la spitalul de neuropsihiatrie din Săpoca", a spus Angela Mazdrag, medic UPU.

Risipă de bani

Rezultatele unui calcul simplu ne arată că, dacă într-o zi ajung la Urgenţe patru alcoolici, iar pentru fiecare dintre ei se cheltuie 500 de lei, se ajunge ca spitalul să consume 60.000 de lei lunar pentru îngrijirea celor care beau peste măsură.

Citeşte amănunte în ediţia de Muntenia a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite