Astăzi la Buzău, vin bani pentru reţele de apă şi canalizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 13 primării buzoiene împart şapte milioane de lei oferiţi de Guvern pentru infrastructura rurală, hotărârea de repartizare a sumelor fiind publicată deja în Monitorul Oficial.

La această nouă alocare din sumele pentru finanţarea programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural, judeţului Buzău îi revine o sumă modestă, în comparaţie cu alte judeţe mult mai mici şi cu mai puţine proiecte, precum Călăraşi.

Din cele şapte milioane de lei, partea cea mai consistentă, peste 1,5 milioane lei, ajunge în comuna Cislău, pentru continuarea lucrărilor la sistemul de canalizare şi staţia de tratare a apelor uzate.

Peste un milion de lei ajung şi la Cernăteşti, comună care are în derulare lucrări de introducere a canalizării în sat.

Primarii spun că banii sunt o gură de oxigen pentru reluarea lucrărilor, dar nu sunt suficienţi pentru finalizarea lor. La Vadu Paşii, proiectul de introducere a reţelei de apă trebuia finalizat în toamna anului trecut.

„Proiectul a fost evaluat la peste 18 miliarde lei vechi şi după alocarea de acum tot vom mai avea nevoie cam de zece la sută din suma totală pentru finalizare", a declarat Ion Grama, primarul din Vadu Paşii.

La Poşta Câlnău, banii ajung pentru continuarea reabilitării a trei poduri peste pârâul Câlnău, dar nu şi pentru finalizarea lucrărilor.

„Lucrarea e începută în 2008, am primit 11 miliarde de lei vechi la început, acum vreo nouă miliarde, dar tot ne mai trebuie cel puţin şapte miliarde. Am luat legătura cu constructorul şi va relua munca peste două săptămâni. Să sperăm că după această pauză nu s-au scumpit materialele de construcţie", spune primarul din Poşta Câlnău, Gheorghe Lazăr.

Câte 940.000 de lei vor primi comunele Breaza şi Vadu Paşii, iar cele mai mici contribuţii pentru continuarea investiţiilor în comună vor reveni primăriilor Ghergheasa şi Cozieni, 94.000 de lei, respectiv 38.000 de lei, necesari introducerii canalizării în diferite sate.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite