Rău platnicii sunt chemaţi mai repede în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care uită să mai treacă pe la casieria asociaţiei de proprietari sau administratorii care fură din gestiune îşi vor primi sentinţa mai devreme. Uniunea Asociaţiilor de Proprietari (UAP) a făcut demersuri către Tribunal şi Judecătorie pentru a urgenta procesele asociaţiilor de proprietari.

„Asociaţiile de proprietari au în prezent un număr mare de procese atât cu locatarii cu datorii mari la întreţinere, dar şi cazuri în care preşedinţii şi administratorii sunt judecaţi pentru fraude. UAP a transmis către Tribunal şi Judecătorie o adresă prin care solicită urgentarea înfiinţării unui complet specializat pentru soluţionarea rapidă", ne-a declarat Constantin Ionescu, vicepreşedinte al UAP Buzău.

Măsurile luate de asociaţiile de proprietari vin ca urmare a creşterii numărului de restanţieri la întreţinere din ultima perioadă, aspect care duce la întreruperea serviciilor.

„Asociaţiile de proprietari au zeci de procese cu restanţierii, procese lungi care duc la incapacitatea de plată către furnizori, întreruperea serviciilor furnizate, lucru ce-i afectează şi pe cei buni platnici. Ar trebui ca aceste procese să fie delimitate de celelalte şi astfel asociaţiile să îşi poată recupera rapid banii", a adăugat vicepreşedintele UAP.

Anual, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au mii de procese. Fiecare din cele 280 de asociaţii buzoiene deschide în instanţă între 10 şi 20 de acţiuni în fiecare an.

„Termenul maxim de soluţionare ar trebui să fie de vreo 30 de zile. Eu am deschis în aprilie o acţiune pentru un rău platnic şi am prima înfăţişare în decembrie, ceea ce înseamnă foarte mult. Anual am între 10 şi 20 de procese cu restanţierii şi durează destul de mult până recuperez banii, în timp ce avem de încasat restanţe de 30.000 de lei", ne-a spus Virgilius Popa, administrator la Asociaţia de Proprietari Obor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite