Un TIR buzoian este reţinut de o săptămână la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camionul transporta malţ, iar la un cântar al ARR şi Drumurile Naţionale s-a găsit marfă peste tonajul acceptat. Proprietarul autotrenului consideră că acel cântar este defect, iar autorităţile doljene îi refuză o reverificare la un cântar independent, pe care o acceptaseră în precedenta situaţie similară.

Nicolae Potârniche are pe firma sa contract de transport cu cel mai mare producător de materie primă pentru fabricile de bere, Soufflet Malţ România.

Vinerea trecută, unul din camioanele sale a ieşit pe poarta fabricii cu o masă totală de 39.460 de kilograme, trecută în avizul de însoţire a mărfii.

La kilometrul nouă al şoselei de centură a Craiovei a fost oprit la un cântar, de echipaje mixte ARR şi Drumuri Naţionale.

Din măsurătorile lor camionul cântărea 45,3 tone, cu mult peste masa admisă, de 40 de tone. Este ca şi cum TIR-ul ar fi luat în greutate pe traseu, lucru inexplicabil, atâta timp cât remorca avea intact sigiliul pus la ieşirea din Soufflet Buzău.

Autorităţile doljene i-au ridicat plăcuţele de înmatriculare şi i-au refuzat cererea de a repeta cântărirea în altă parte, aşa cum au făcut pe 2 martie, când acelaşi camion fusese oprit la acelaşi cântar, prilej cu care s-a descoperit o depăşire cu mai multe tone a greutăţii camionului.

Atunci a fost posibilă repetarea cântarului, la Heineken, care i-a dat dreptate TIR-istului buzoian, dar amenda de 30.000 de lei nu a fost anulată.

„Când i s-a permis recântărirea la Heineken, echipajul nostru a rămas la poarta fabricii. El putea foarte bine să descarce marfa în plus şi să se recântărească abia când era în regulă. A doua oară când a fost prins nu i s-a mai permis recântărirea, pentru că nu este legal", a spus Iancu Crăciunoiu, directorul ARR Dolj.

"Nu aveam cum să descarc din marfă la Heineken, cum mă suspectează ei, sigiliul era intact la ieşire", spune Nicolae Potârniche, proprietarul autotrenului.

De o săptămână, proprietarul camionului trimite cereri peste cereri autorităţilor doljene pentru a cere repetarea cântăririi, la un independent, acuzând că cel de pe centură este defect.

"Cântarele noastre sunt omologate, la fel şi parcarea", ne-a asigurat, în schimb, Horaţiu Dobre, şeful Departamentului Încasări Venituri din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri.
Buzoianul are de gând să îi dea în judecată de cei din Dolj.

"O să chem zilele astea poliţia economică, desigilez camionul în prezenţa lor, refac cântarul şi o să îi chem în judecată, pentru că mi-au pricinuit multe daune firmei", spune Nicolae Potârniche.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite