Săptămâna şi protestul în Buzău. Sindicatele anunţă acţiuni de stradă în fiecare vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de opt săptămâni, în ultima zi lucrătoare, cel puţin 500 de buzoieni sunt aşteptaţi să protesteze faţă de noul cod al muncii. Liderii din toate federaţiile sindicale au programat mitinguri de protest în toată ţara, faţă de varianta Codului Muncii propusă de Guvern.

Birourile de conducere din CNSLR Frăţia, CNS Cartel Alfa, BNS, CSN Meridian şi CSDR au decis declanşarea acţiunilor de stradă, campanie care va începe cu un miting programat la Oradea, în data de 26 februarie 2011, în parallel cu Congresul UDMR.

Liderii locali ai sindicaliştilor vor avea apoi sarcina de a discuta cu parlamentarii din teritoriu pentru a le solicita să voteze căderea Guvernului, dacă se va depune moţiune de cenzură.

În paralel cu acţiunile desfăşurate la Guvern, începând cu data de 28 februarie, sindicaliştii vor organiza mitinguri şi marşuri în toate judeţele, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii.

Buzăul, alături de Galaţi, Cluj, Bistriţa, Argeş, Călăraşi şi Gorj, va avea acţiuni sindicale în fiecare vineri, începând cu data de 4 martie 2011, timp de opt săptămâni.

La Buzău, forma de protest care se conturează pentru început este pichetarea Prefecturii. Marşurile de protest cu itinerarii prestabilite şi permise de autorităţi sunt, de asemenea, o variantă care ar putea fi decisă pe parcursul campaniei.

Liderii sindicaliştilor buzoieni spun că este în interesul fiecărui sindicalist să iasă în stradă şi să îşi ceară drepturile.

"Eu nu pot să scot oamenii cu forţa, dar trebuie să înţeleagă că luptă pentru interesul lor, noul cod având numeroase dezavantaje. O să încercăm până atunci să obţinem autorizaţiile necesare pentru organizarea mitingurilor", spune Vasile Minică, liderul Cartel Alfa de la Buzău, care are în subordine peste 7.000 de sindicalişti.

Sindicaliştii din învăţământul buzoian, care în 2010 au demonstrat că au capacitate de mobilizare, sunt convinşi că vor fi prezenţi şi de data asta în număr mare.

"Mai avem câteva întâlniri la Bucureşti dar sunt aproape sigur că ne vom înscrie la mişcările comune dar, mai mult, vonm avea şi propriile revendicări. Ca lider, consider că trebuie să mă implic să conving membrui de sindicat, cu argument solide, să participle la aceste proteste", declară Ion Dobre, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar, afiliat la CASDR.

În prezent, SÎP Buzău are peste 6.000 de membri în toate şcolile din judeţ. Dacă la nivel naţional, sindicaliştii susţin că vor scoate în stradă un million de oameni, la Buzău sunt aşteptaţi să protesteze câte cel puţin 500 de personae, în fiecare vineri.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite