Lectie de modestie: Steluţa Duţă îşi cere scuze că a luat doar medalia de argint la Campionatul Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Devenită pentru a treia oară vicecampioană mondială la box, buzoianca Steluţa Duţă, a declarat marţi că regretă ratarea titlului mondial la categoria 48 de kilograme, din cadrul competiţiei care a avut loc în Barbados.

„Îmi pare rău că v-am dezamăgit din nou, îmi doream să aduc titlul la Buzău, însă nu s-a putut. Indianca Mary Kom mi-a dovedit încă o dată că este mai bună ca mine. E mai tehnică, mai «hoaţă», mai înaltă, nimeni n-a bătut-o până acum. Până la urmă, nu m-a bătut oricine", a declarat Duţă, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Buzău.

Mai citeşte şi:
Steluţa ei norocoasă a fost boxul

Duţă speră ca marea revanşă în faţa indiencei Kom, considerată de mulţi invincibilă, poate veni la Jocurile Olimpice de la Londra, acolo unde ambele sportive vor urca la categorie 51 de kilograme. "Le-am dat însă peste nas multora care au zis că nu mai pot să fac performanţă, că m-am uzat. Le-am dovedit contrariul. Sunt dezamăgită. Dar o s-o bat, sunt mai agresivă, mai puternică decât ea, am simţit că se poate, trebuie să am încredere în mine, sper să-i dovedesc, în 2012, când o să mă întâlnesc cu ea la 51 de kilograme", a mai spus buzoianca.

Antrenorul Constantin Voicilaş, cel pe care Duţă îl consideră "tăticul ei" şi care a pregătit-o pe sportivă de la 20 de ani, crede că e nevoie de o schimbare de tactică pentru a obţine victoria cu indianca Kom. "Stela e măruntă pentru categoria 51 de kilograme, dacă-şi schimbă stilul poate însă să o bată, trebuie umblat la tehnică, ea la forţă se bate, se pregăteşte serios, însă trebuie să devină mai tehnică", a spus Voicilaş.

Kom, coşmarul Steluţei la Mondiale
Adversara Steluţei Duţă din finala categoriei 48 de kilograme, de la Campionatele Mondiale de box, indianca Chungneijang Mary Kom, este o legendă a acestui sport. La 27 de ani, cea poreclită „Mary cea magnifică", este singura femeie-boxer din lume care a cucerit medalii la fiecare dintre cele şase ediţii ale Campionatelor Mondiale disputate până în prezent. Ea a obţinut argintul la ediţia inaugurală, cea din 2001, apoi a devenit de cinci ori la rând campioană mondială. Indianca şi-a început cariera sportivă pe pista de atletism, proba ei preferată fiind cea de 400 de metri plat, dar a trecut la box pentru a câştiga banii necesari să-şi întreţină familia.

Acum este căsătorită, are doi copii şi este unul dintre starurile sportului indian. Kom a mai învins-o pe Steluţa şi în precedentele două meciuri pentru titlul mondial, decizie 22-7 în 2006, la New Delhi şi decizie 7-1, în 2008 la Ningbo.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite