Ziua vindea droguri legale, iar noaptea ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri sunt cercetaţi de poliţiştii buzoieni după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vîndă mai bine de un kilogram de cannabis unei alte persoane pentru suma de 4.500 de euro. Unul dintre cei cercetaţi este administratorul unui magazin care vinde aşa-numitele droguri legale din Buzău. Cei trei au fost iniţial reţinuţi de oamenii legii dar au făcut recurs şi au fost puşi în libertate de Curtea de Apel Pl

Poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Combatere a Criminalităţii Organizate au obţinut în luna iulie informaţii potrivit cărora în magazinele ce au ca obiect principal de activitate vânzarea de plante şi substanţe aşa-zis „etnobotanice", care nu cad sub incidenţa legii penale, dar care au efecte similare drogurilor propriu-zise se comercializează canabis. Împreună cu reprezentanţi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, oamenii legii au făcut controale în cele 5 astfel de magazine din judeţul Buzău.

Cu această ocazie într-unul dintre magazine, al cărui administrator este un buzoian in vârstă de 22 de ani, au descoperit plante în conţinutul cărora se regăsea cannabis. Administratorului i-a fost întocmit la acea dată dosar penal pentru trafic de droguri de risc dar a fost monitorizat de poliţişti în continuare.

Aşa se face că pe 19 noiembrie, în urma mai multor acţiuni de filaj, l-au prins în flagrant pe acelaşi tânăr în timp ce încerca să vândă mai bine de un kilogram de cannabis în Buzău contra semei de 4500 de euro. Bărbatul era însoţit de alţi doi tineri, unul de 33 de ani din comuna Merei şi un dâmboviţean de 36 de ani.

În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul din Dâmboviţa adusese drogurile din Spania şi a luat legătura cu cei doi buzoieni pentru a-l ajuta să le vândă. Poliţiştii le-au stricat însă planurile şi i-au prins chiar în timp ce încercau să facă tranzacţia. Drogurile erau ambalate în ziare şi apoi puse în borcane de sticlă.

Cei trei traficanţi au fost reţinuţi de procurorii D.I.I.C.O.T. pentru trafic de droguri de risc iar tribunalul Buzău a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ei au facut, însă, recurs şi de Curtea de Apel Ploieşti a decis să fie cercetaţi în stare de libertate.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite