„Ziua Porților Deschise” la subunitățile de pompieri din Buzău, Râmnicu Sărat și Mărunțișu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii buzoieni le vor arăta vizitatorilor cum se acționează în cazul dezastrelor
Pompierii buzoieni le vor arăta vizitatorilor cum se acționează în cazul dezastrelor

Astăzi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupașcu" al județului Buzău va organiza „Ziua Porţilor Deschise" cu ocazia  „Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”. Pentru că data de 13 octombrie, atunci când se sărbătorește „Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, pică într-o zi de sâmbătă, s-a luat decizia ca activitățile dedicate acestei

În cursul zilei, se vor desfăşura activităţi menite să conştientizeze şi să sensibilizeze populaţia, dar şi să o pregătească pentru situații de urgență.

Începând cu orele 10.00, cetăţenii vor putea vizita sediile detașamentelor din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, cât şi subunitatea din localitatea Mărunțișu. Cu acest prilej, vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă pe viu tehnica de intervenţie în cazul producerii unor dezastre naturale dar și modul de folosire a acesteia.

În anul 1989, prin Rezoluţia nr. 44/236, Adunarea Generală a O.N.U. a desemnat a doua zi de miercuri din luna octombrie, ca fiind „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, iar 12 ani mai târziu, aceeaşi adunare a decis să menţină respectarea acesteia ca un vehicul de promovare a culturii globale, cu privire la reducerea efectelor dezastrelor naturale, inclusiv prevenirea şi pregătirea împotriva dezastrelor. Conform Rezoluţiilor Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) nr. 56/195 din 21.10.2001 şi nr. 64/200 din 21.12.2009, s-a decis ca, în fiecare an, la data de 13 octombrie, să fie marcată „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite