Ziua Mondială a Surdității, sărbătorită la Buzău. Copiii surdo-muți din Buzău și Focșani vor realiza obiecte decorative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia Zilei Mondiale a Surdităţii şi a Zilei Educaţiei Nonformale, Asociaţia „1 Iunie 2001” şi Asociaţia „Centrul de pregătire pentru o viaţă independentă în limbaj mimico-gestual” Buzău vor defăşura vineri o serie de manifestări în care vor fi implicați zeci de copii surdo-muți din Buzău și Vrancea.

Începând cu ora 11.00, la sediul Asociației „1 Iunie 2001” se va desfășura un dialog social în cadrul căruia vor fi supuse dezbaterii teme referitoare la legislația în domeniul asistenței sociale, incluziunea socială dar și despre utilitatea Serviciului 112 pentru surdo-muţi, proiect iniţiat în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale și STS. 

„Între orele 14.00 – 16.00, în incinta  Galleria Mall Buzău se va realiza una dintre acţiunile incluse în cadrul proiectulului <Ce pot face două mâini dibace>. Cu această ocazie, elevii Şcolii Speciale de Arte şi Meserii Buzău şi ai Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă <Elena Doamna> Focşani, coordonaţi de profesorii lor,  vor realiza obiecte decorative realizate prin tehnica origami sau quilling precum şi obiecte artizanale. Totodată se va realiza şi un concurs iar cei mai îndemânatici elevi vor fi încurajaţi cu premii surpriză”, a precizat Ionica Tarău, președintele Asociației „1 Iunie 2001”. 

În paralel, va fi organizată o expoziţie cu cele mai frumoase obiecte realizate de elevi surdo-muți.  Tot în cadrul activităților de la Galleria Mall va fi promovat Serviciul 112 pentru surdo-muţi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite