Zilele „George Emil Palade”, la Colegiul „B.P. Hasdeu” din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 12 - 17 noiembrie, la Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu” din Buzău vor avea loc „Zilele George Emil Palade” în cadrul cărora va fi prezentată o sesiune de comunicări ştiinţifice în parteneriat cu „Almade School” din Olanda dar vor fi lansate o revistă și un club de cultură.

Alături de aniversarea a 145 de ani de la înfiinţarea colegiului, se va sărbători şi centenarul naşterii marelui om de știință George Emil Palade, laureat al premiului Nobel, care a absolvit liceul Hasdeu în anul 1930. „Pentru consacrarea celor două evenimente, am pregătit o medalie comemorativă bătută la Monetăria Statului, precum şi o insignă care va deveni simbol al Colegiului Hasdeu. Totodată, vom lansa un club şi o revistă de cultură, dezvelirea unei plăci din alamă care va fi montată pe frontispiciul instituţiei noastre", a declarat directorul Colegiului "B.P. Hasdeu" Buzău, prof. Ionel Banu.

Pentru aniversarea a 145 de ani de la înfiinţarea Colegiului „B.P. Hasdeu”, timp de o lună, vor avea mai multe evenimente culturale. Pe 9 noiembrie, liceenii vor avea ocazia să se reîntâlnească cu savantul Mihai Bălănescu, absolvent al colegiului, membru al Academiei Române, pentru ca acţiunea să se încheie pe 6 decembrie, Ziua Ocrotitorului Spiritual, Sfântul Ierarh Nicolae, cu decernarea Diplomei George Emil Palade, pentru cercetare ştiinţifică şi un spectacol de gală.

George Emil Palade (n. 19 noiembrie 1912, Iaşi - d. 8 octombrie 2008) a fost un medic şi om de ştiinţă american de origine română, specialist în domeniul biologiei celulare, laureat în 1974 al premiului Nobel pentru fiziologie şi medicină. În 1986, i-a fost conferită, în Statele Unite, National Medal of Science ("Medalia Naţională pentru Știinţă") în biologie pentru "descoperiri fundamentale (de pionierat) în domeniul unei serii esenţiale de structuri supracomplexe, cu înaltă organizare, prezente în toate celulele vii".

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite