VIDEO Antrenament pentru Guiness Book. Elevii buzoieni lucrează la cea mai mare felicitare de Crăciun făcută vreodată în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la Şcoala Generală numărul 7 vor  confecţiona până la sfârşitul săptămânii cea mai mare felicitare din România.

Pentru anul viitor, şcolarii şi-au pus în cap să între în Cartea Recordurilor, cu cea mai mare felicitare din lume pe care să-şi  scrie mesajele către Moş Crăciun

Încurajaţi de mai mulţi profesori, micuţii de la clasele V-VIII sunt hotărâţi să fabrice cea mai mare felicitare din România, care va avea dimensiuni uriaşe, de trei metri lungime şi 1,80 metri lăţime. “Ideea ne-a venit în momentul în care copii lucrau la podoabele pentru bradul ecologic. Am aflat că până acum nimeni nu şi-a pus în cap să realizeze cea mai mare felicitare din România pentru Moş Crăciun şi ne-am propus să o realizăm noi. Pentru început, nu va fi decât un record naţional dar pentru  la anul suntem hotărâţi să doborâm recordul  mondial, de nouă metri înălţime”, a spus Oana Dobre , profesor de muzică la şcoala numărul  7.

Elevii muncesc după ore la cea mai mare felicitare de Crăciun

Felicitarea va fi realizată din materiale neconvenţionale: folie de burete, carton şi rafie. Pentru a duce proiectul la capăt până la sfârşitul săptămânii, elevii s-au pus pe treabă şi zilnic rămân după ore cu mic cu mare să lucreze la grandiosul proiect, care va fi tapetat cu tot felul de motive specifice sărbătorilor de iarnă. “Sperăm că această felicitare va fi foarte bine primită de colegii din şcoală dar şi de comunitatea locală. Cu această ocazie sperăm să afle cât mulţi români despre munca noastră şi la anul să fim mai mulţi pentru a bate recordul mondial”, a declarat  Oana Cechină, o elevă de clasa a VI-a.

Cea mai mare felicitare din România

Antrenament pentru Guiness Book

Micuţii artişti vor ca anul viitor să-i întreacă pe colegii lor din Irlanda şi să intre în cartea recordurilor cu cea mai mare felicitare din lume, care va fi confecţionată tot din materiale ecologice.“Pentru noi acest proiect reprezintă doar un antrenament pentru tentativa de doborâre a recordului modial pe care o vom avea anul viitor. Vrem să arătăm întregii lumi ce suntem noi capabili să facem. Oricum această felicitare se încadrează în spiritul de sărbători, când trebuie să oferi ceva special comunităţii” a spus entuziastă Gomoescu Dana Marilena, elevă în clasa a VIII-a.

Echipa care a lucrat la cea mai mare felicitare

Megafelicitarea nu este prima acţiune de aceast gen a elevilor buzoieni.  În urmă cu doi ani, 30 de elevi de la Colegiul BP Hasdeu au fabricat un lanţ din paie de suc înnădite, lung de 11 kilometri şi 800 de metri, ispravă cu care au reuşit să doboare recordul mondial şi să intre în premieră pentru oraş în Guiness Book.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite