(UPDATE) Un cadavru a stat abandonat trei zile într-un apartament. Poliţiştii nu au putut să ajungă la el din cauza mormanelor de gunoi din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de familii dintr-un imobil situat pe Aleea Tineretului din Cartierul Crâng îndură de trei zile mirosul greu de suportat care vine din apartamentul unei vecine decedate în urmă cu trei zile. Cadavrul nu a fost încă ridicat de acolo.

UPDATE, ora 16.00: Cei trei oameni angajaţi de fiica femeii decedate au reuşit să facă un culoar prin gunoi până la corpul vânăt al bătrânei. Cadavrul a fost scos, iar uşa a fost din nou sigilată de procurori. Mâine urmează să continue scoaterea gunoiului din casă.

UPDATE, ora 15.00: Delia Dascălu, fiica bătrânei, a angajat trei oameni care au început să care gunoiul din casă într-un container adus de firma de salubrizare. În câteva ore, după ce poliţistul criminalist va putea ajunge la cadavru, corpul decedatei va fi scos din apartament.

Vecii cred că este posibil ca bătrâna să fi murit după ce gunoiul a căzut peste ea. "Pur şi simplu era atât gunoiu în casă încât îşi făcuse un tunel prin el, ca să poata intra dintr-o cameră în alta. Din ce am văzut, cred că s-a prăbuşit acel tunel peste ea" a declarat Gheorghe Pioară, vecinul care a făcut cărarea prin gunoi, pe care au putut intra prima dată poliţişti pănă în apropierea cadavrului.

Locatarii blocul 102 B Crâng au intrat la bănuieli joi seara, când din apartamentul de la etajul trei al vecinei Lucia Gherghincă de 76 de ani, cunoscută printre locatari că şi-a făcut un hobby din strânsul gunoaielor de pe stradă, a început să miroasă mai greu decât de obicei.

Oamenii spun că s-au aletart după ce au sesizat că uşa, care de obicei era închisă cu un lacăt, a rămas descuiată.

„Joi seara a început să miroasă a cadavru. Nu mai puteam să stau în casă şi am ieşit să văd ce se-întâmplă. Am văzut că uşa nu era închisă ca de obicei dar m-am gândit că vecina Lucica a mai adunat ceva de pe stradă şi de-aia miroase aşa", a declarat vecina de palier, Elena Boldojan de 63 de ani .

Cu toate că bătrâna nu a mai fost văzută făcându-şi rondul printre gunoaie nici vineri, oamenii au chemat poliţia abia sâmbătă seara când au realizat că nu e de glumă cu mirosul de cadavru.

„Soţia mea a plecat de acasă la Săhăteni pentru că nu mai putea suporta cum miroase. Eu am sunat la poliţie şi într-adevăr, vecina a fost descoperită moartă printre maldărele de gunoaie pe care le strânge de ani buni în casă", a declarat Gheorghe Pioară, de 44 de ani, vecinul de sub apartamentul bâtrânei decedate.

Oamenii spun că deşi au fost alertate toate autorităţile locale şi rudele decedatei, cadavrul a rămas în continuare neridicat din locuinţă.Poliţiştii nici măcar nu şi-au putut face cercetările uzuale pentru că nu au putut ajunge până la corpul decedatei, din cauza gunoiului până-n tavan din apartament.

„ Au venit de la poliţie şi au sigilat locul dar au spus că nu pot face cercetări până nu este salubrizată locuinţa. E ceva de nedescris în casă. Gunoaiele sunt până în tavan. Noroc cu câţiva vecini, care au făcut o cărare printre gunoaie de a putut să se uite poliţia aşa cât de cât. Poliţia a chemat-o şi pe fiica moartei dar s-a uitat puţin, n-a zis nimic şi a plecat”, a declarat un alt vecin,  Isabela Tudosachi, de 42 de ani.

Au fost chemaţii angajaţii companiei de salubritate, care au trimis un container pentru a ridica tot gunoiul strâns în ultimii ani de bătrână în apartament. Însă, situaţia pare în continuare de nerezolvat, după ce muncitorii de la salubrizare au refuzat să intre, după ce au văzut cât gunoi este înăuntru.

„Deşi nu este treaba noastră, am trimis totuşi o echipă de la RER ca să-i ajute pe sărmanii oameni. Când au văzut cam ce focar de infecţie este acolo, oamenii noştri au plecat, pentru că le este imposibil să intervină fără echipamente de protecţie adecvat. Cred că este de competenţa angajaţilor de la situaţii de urgenţă, pentru că nu putem risca sănătatea angajaţilor”, a declarat Liviu Mocanu director al societăţii de salubrizare, RER Buzău.

Astfel , cadavrul încă este în apartament, iar căldura amplifică mirosul de gunoi şi de la corpul decedatei şi totodată riscul de îmbolnăvire al vecinilor.

Fiica nu o mai vizitase de ani buni, relaţia dintre cele două fiind întreruptă după ce bătrâna a refuzat să inceteze la scormonitul prin gunoi. Vecinii speră totuşi ca fiica decedatei să plătească câteva persoane dispuse să cureţe locuinţa. Cealaltă variantă ar fi ca Primăria să găsească astăzi o soluţie de a salubriza apartamentul.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite