Video / Fotogalerie / Zăpada închide drumuri în județul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul Naţional Buzău-Brăila şi alte cinci drumuri judeţene au fost închise iar în judeţ se circulă în condiţii de iarnă. După numai câteva ore de ninsoare şi viscol poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să închidă traficul pe un drum naţional şi cinci drumuri judeţene. Măsurile au fost luate pentru a se evita blocajele dar şi accidentele rutiere. De asemenea, în întreg judeţul se circulă în condiţii de iarnă iar dru

Click aici pentru galeria foto.

În judeţul Buzău a început să ningă încă de ieri. Stratul de zăpadă a depăşit deja 20 de centimetri iar în unele locuri s-au format suluri şi troiene din cauza vântului care suflă cu putere.

Azi-dimineaţă, în jurul orei 04.00, poliţiştii au dispus oprirea traficului rutier pe Drumul Naţional 22 Buzău-Brăila, din cauza căderilor de zăpadă şi a viscolului puternic. Au fost constituite două filtre în zona localităţii Băile şi la ieşirea din municipiul Râmnicu Sărat, traseul dintre cele două filtre fiind verificat de agenţii de la posturile de poliţie din comunele situate pe DN 22, pentru identificarea eventualelor incidente.

Pe DN 22 viteza vântului depăşeşte 80 de kilometri pe oră iar între kilometri 11-13 şi 24-30 s-au format suluri transversale care depăşesc 60 de cm. Încă de noaptea trecută pe DN 22 se acţionează cu două atogredere, două lame şi o freză.

De asemenea, la această oră, circulaţia autovehiculelor este oprită pe: DJ 203K, pe raza localităţii Beilic din comuna Săgeata, unde sulurile de zăpadă şi troienele ating aproape un metru, pe DJ 220 Murgeşti-Racoviţeni, DJ 203 A Murgeşti-Grebănu, DJ 220 Buda-Valea Salciei şi DJ 214 A Caragele-Luciu.

Pe DN 10 Buzău-Braşov la kilometrul 81 se circulă dirijat din cauza căderilor abundente de zăpadă dar şi pentru că sunt în continuare scurgeri de noroi amestecat cu pietre de pe versant. În zona barajului drumarii au acţionat cu peste 30 de tone de material antiderapant şi cu utilaje de îndepărtare a zăpezii.

Pe DN 2 Euro 85 Buzău-Ialomiţa se acţionează fără oprire cu patru lame pentru îndepărtarea omătului de pe carosabil.

Pentru a evita înzăpezirile şi accidentele, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să nu se deplaseze pe distanţe mari, decât dacă acest lucru este absolut necesar, să se informeze, înainte de a pleca la drum, cu privire la condiţiile meteo-rutiere de pe traseul pe care intenţionează să îl parcurgă, şi să se asigure că au autovehiculele echipate corespunzător circulaţiei în condiţii de iarnă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite