Zăpada abundentă a lăsat patru sate fără curent electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru localităţi din partea de nord a judeţului Buzău au rămas mai bine de 24 de ore fără current electric. De vina este zăpada căzuta abundent: din cauza greutăţii omătului, crengile copacilor s-au rupt ori s-au lăsat peste conductorii electrici şi le-au scos din funcţiune.

Localnicii comunei Tisău s-au trezit ieri că apasă degeaba pe întrerupatoare: curentul s-a oprit şi nici până la lăsarea întunericului nu a revenit.

"Nu e current de aseară, nu ştim ce o fi, am stat cu lumânarea şi cu lampa dar nu mai avem nici gaz. Cred că de la zăpada asta ni se trage, ca multă mai este", ne-a declarat Constantin Stanciu, localnic din Haleş.

Dupa o noapte petrecută la lumina lumânării, azi localnicii priveau cu îngrijorare către proviziile din frigidere.

"Am muncit un an de zile să creştem un porc, l-am tăiat şi am băgat carnea în congelatoare, e rău fără current. Dacă n-am avut televizor m-am culcat dar nu am putut să închid un ochi de îngrijorare", ne-a declarat Maria Stanciu.

Linia de medie tensiune afectată străbate pădurea prin zonă accidentată, astfel că angajatii de la Electrica au fost nevoiţi să urce pe jos pe munte prin zapadă până la brâu ca să caute zonele unde conductorii sunt întrerupţi.

"Ne-am dus pe jos cu topoare, sunt crengi căzute peste linie, s-au rupt din cauza greutăţii zăpezii. E greu sus că e zăpada mare şi înaintăm greu dar o să încercăm să dăm drumul", ne-a declarat Gheorghe Maria, angajat Electrica.

În total 12 puncte de transformare au ieşit din funcţiune, iar localnicii din patru sate ale comunei Tisău au rămas în beznă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite